19.12.2016 10:14:57 Dadyna s mláďaty
Re: Jídla na 1. a 2. svátek vánoční
Běžně /a hrozně rádi/ máme ještě na první svátek salát + kapra nebo řízek, druhý dělávám teda svíčkovou (nejraději z králíka nebo i klasickou) s domácím knedlíkem (ale ten mám teda udělaný dřív a daný v mrazáku). Jsem moc ráda, že nemusím aspoň na BOží hod vařit, když jinak skoro celý rok pořád...
Co se náhrady těch jídel, co píšeš, týče, tak si myslím, že se dá klidně udělat sojo-knedlo-zelo - je to moc dobré /pokud teda jíš soju/: kostky nebo plátky normálně namočit, pak hodně nakořenit, naložit na nějakou dobu do oleje, k tomu hodně česneku a cibule, případně k pečení i trošku piva...zelí tradičně (nechám vydusit a zahustím jen nastrouhanou syrovou bramborou/ a bramborový knedlík třeba... Je to velice jedlé.
Jak na náhradní svíčkovou nevím, ale nějak to určitě jde, protože kamarádi jsou vegani a chodívají na ni do jedné veganjídelny.
Počítám teda s tím, že jsi vegetarián a ne vegan (pak by i ty knedlíky musely být bez vejce a podobně...ale to já u sebe v bezmasém období neřeším).
Odpovědět