Cimbur |
|
(26.12.2016 21:49:14) Ja jen, že už je zcela jasne, že dcerka reaguje na ryby. Otok a zarudnutí vicek a spojivek, koprivka na hrudniku. Reaguje tak i na krabi tycky, exoticke ovoce, sardinky. Jindy zase bolesti bricha, zvracenim, migrenou. Jednou ji pri jedine jednohubce s krabimi tyckami otekl ret. Takze chci priste vanocni j8dlo bez ryb. Jake?
|
angrešt |
|
(26.12.2016 21:51:48) Teda řešit Vánoce v takovém předstihu, tos všechny trumfla Dcerka je citlivá na histamin? Nebo alergická přímo na ryby? A jídlo jako hledáš nějaké tradiční? Protože pokud ne, tak cokoli, co normálně vaříte a dcera snáší, ne?
|
Cimbur |
|
(26.12.2016 21:55:40) Asi histamin. Je mozny, ze je to jen po lososovi? Manzel totiz nema rad kapri polivku, tak děláme uz par let lososovou norskou, jenze letos nebyl k mani cerstvy, tak jsem koupila mrazenyho z Tesca a byl asi jetej... Mozna, ze kapr za to ani nemuze? Nerada bych ji o ryby pripravila uplne, ale asi to musi byt zcela cerstve?
|
Cimbur |
|
(26.12.2016 21:57:13) Asi sd nauckm i toho kubu. Neumim to, u nas se to neji.
|
angrešt |
|
(26.12.2016 21:58:44) Kuba je fajn vánoční jídlo, histamin možná něco z hub, kroupy nízký.
|
|
|
angrešt |
|
(26.12.2016 21:58:02) Tak histaminu přibývá s dobou od zabití ryby, přemražení ho ještě zvýší mimoto různé ryby ho mají různý přirozený výskyt, hodně vysoký mají tuňákovité, u lososa to z hlavy nevím, myslím, že taky nemá zrovna nízký, ale nechci kecat, musela bych to jít hledat. Kapr čerstvě zabitý by měl být méně rizikový.
|
angrešt |
|
(26.12.2016 22:24:26) Danulu, jak která ryba, některé ryby mají přirozeně vyšší obsah histaminu a tyraminu již čerstvé. Obecně to jsou spíš ryby s tmavším masem, ryby se světlým masem ho mají spíš míň, ale paušálně si to takhle říct netroufnu. Každopádně s dobou od zabití obsah histaminu stoupá, rychleji, pokud jsou s rybou prováděny další úkony typu marinování, nakládání apod.
|
angrešt |
|
(26.12.2016 22:28:23) Tak Ty žiješ někde u moře, ne? To je pak snazší:)
|
|
|
|
|
|
|