Mája+kluci 07, 11 |
|
(24.5.2018 17:35:12) Není to tak, že mají restaurace kvůli konkurenci ceny meníček nastavené "na hranu", aby přilákaly lidi a pak potřebujou aspoň nějaký zisk, tak mají drahé pití?
|
Persepolis |
|
(24.5.2018 18:16:39) Takhle to klidně může být. Moje oblíbená restaurace má i meníčka docela drahá. Tak od 120 Kč, takže tam si tu vodu zdarma asi můžou dovolit.
|
|
Marika Letní |
|
(25.5.2018 0:12:20) "mají restaurace kvůli konkurenci ceny meníček nastavené "na hranu", aby přilákaly lidi a pak potřebujou aspoň nějaký zisk, tak mají drahé pití"
Celý ten koncept laciných "meníček " (fuj slovo) mi připadá padlý na hlavu.
|
susu. |
|
(25.5.2018 9:17:22) "mají restaurace kvůli konkurenci ceny meníček nastavené "na hranu", aby přilákaly lidi a pak potřebujou aspoň nějaký zisk, tak mají drahé pití"
Myslím si to samé. Na meníčku hospoda nevydělá, kvůli lidem je moc levné, a když se ještě dožadují vody zdarma, tak je hospoda na zavření.
|
|
Žžena |
|
(25.5.2018 9:21:09) No koncept "laciných meníček" spočívá v tom, že člověk, co chodí do zaměstnání, jde na ten oběd 20x měsíčně. Tam v součtu fakt už to dělá značnou položku v rozpočtu.
|
Marika Letní |
|
(25.5.2018 10:09:13) Ženo, co to asi bude za suroviny, když je to tak laciné, o tom píšu. Ale jo, když lidí chtějí jíst hnusy, hlavně že je to za pár korun, tak je existence "meníček" zaručena. Jen se pak nemůžou divit, že restaurace je na zavření, pokud by nalila vodu z vodovodu zdarma.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(25.5.2018 11:50:25) polední menu je založené hlavně na tom, že se omezené množství jídel navaří ve velkém a díky tomu klesne výrobní cena... nikde proboha není psáno, že do jídla na polední menu použije hospoda podřadnější suroviny než na jídla z běžného jídelního lístku
|
|
Z+2 |
|
(25.5.2018 11:53:08) Hnusy jsou maximálně lidi co se preorativně vyjadřují o jídle. Jinak v meníčku budou naprosto totožné suroviny jako v minutce, jen pravděpodobně čerstvější. Přeci jen je někdo kupuje na daleko víc jídel naráz a tudíž není moc důvod to nechávat dlouho v zásobách.
|
|
Žžena |
|
(25.5.2018 11:58:02) Marko, meníčka jsou stejnej princip jako vaření v závodní/školní jídelně. Prostě nákup zásob ve velkým a uvaření velkého množství stejných porcí, tj. úspora nákladů, práce i času přípravy plus rychlejší odbavení strávníků, tj. vyšší obrat přes poledne. TO dělá nižší cenu.
|
|
Manka+Cipísek |
|
(25.5.2018 12:34:32) Marko, meníčka jsou úplně normální jídla, která si většina lidí udělá doma taky.
Ne každému zajišťuje obědy zaměstnavatel a ne každý má čas a chuť po práci nastoupit na druhou směnu doma k plotně, aby si zajistil jídlo na druhý den. A jak píše žena, ta úspora je v tom, že se uvaří větší množství a zase tak moc laciná nejsou, u nás stojí 90 kč.
Samozřejmě, že kohoutka na víně, či filet ze žraloka asi v meníčku nenajdeš, ale nabízejí se úplně normální jídla.
A největší hnusy nabízeli právě externí dodavatelé pro mé dva bývalé zaměstnavatele...
|
|
|
|
|
|