| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kynuté buchty bez lepku

 Celkem 12 názorů.
 Kivík 


Téma: Kynuté buchty bez lepku 

(18.8.2019 15:15:03)
Mám dotaz ohledně kynutých buchet. Chtěla bych je udělat z kukuřičné mouky - lze to vůbec? Představovala jsem si, že vezmu klasický recept a pšeničnou mouku náhradním kukuřičnou. Ve všech receptech se ale píše o bezlepkové směsi nebo minimálně o směsi kukuřičné a rýžové. Nikdy jsem z jiné než pšeničné mouky nepekla a nevím, jak se bude chovat při kynutí nebo pečení. Cílem jsou klasické kynuté povidlové buchty. Máte zkušenosti? Díky ~x~
 -Velšice- 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(18.8.2019 15:33:56)
Kivíku, s kynutim u ciste kukuricny
mouky zkusenost nemam, ale podle me, nebudou dobry. Kukurice ma dost specifickou chut a ac mam treba rizky nejradeji prave v kukuricne strouhance, tak z ni proste trosku citim srot. Ty nemas moznost to namichat prave s tou ryzovou, amarantovou, atd?
 Kivík 


Re: Kynuté buchty  

(18.8.2019 15:59:57)
Což o to, s rýžovou bych to mohla namíchat, jen jsem chtěla vědět, jestli je to nutné. Zatím jsem dělala jen řízky v trojobalu s kukuřičnou moukou a chutnaly normálně ~:-D vůbec se v tom nevyznám, vždycky jsem všechno dělala jen z pšeničný~d~
 -Velšice- 


Re: Kynuté buchty  

(18.8.2019 16:52:42)
Kivíku, diky tomu, ze v mouce neni lepek, tak potrebujes nejake pojitko, jinak to nebude drzet tvar. Davam vzdy o vejce vic oproti normalnimu receptu.
 -Velšice- 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(18.8.2019 15:35:05)
A ano, kukuricna mouka...tedy kazda mouka, se chova trosku jinak.
 Lada2 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(18.8.2019 17:13:07)
Do čistě kukuřičných bych nešla. Dobré by bylo, kdybyste si koupila psylium na kynuté pečení. Já peču z Schar B, tam už psylium je.
 -Velšice- 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(18.8.2019 17:48:39)
Taky pecu Schar B
 Simeona+3 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(18.8.2019 18:48:51)
Na pečení je třeba použít opravdu nějakou směs, mně se tedy klasické kynuté buchty z bezlepkové směsi mís nedaří. S litými koláči problém není.
Myslím, že jen z kukuřičné mouky ti z toho vyjde něco na způsob polenty.
Naopak tvarohové knedlíky mi z bezlepkové směsi vycházejí krásně nadýchané.
Být tebou, zkusila bych najít na netu recept a řídila se jím.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(18.8.2019 19:05:23)
Chce to použít xantanovou gumu.
 Vranice 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(18.8.2019 23:26:28)
Kivíku, z čistě kukuřičné mouky mám vyzkoušené těsto na Míša řezy, používám i na bublaniny bez kakaa:

Vyšlehám 6 bílků na tuhý sníh a uschovám jej na chvíli do ledničky. Mezitím ušlehám 6 žloutků, 6 PL cukru a 2 PL oleje do pěny, přisypu 6 PL kukuřičné mouky a 2 PL kakaa. Nakonec opatrně vmíchám sníh z bílků. Ihned vyliju na pečící papír na plech, peču cca 10-15 minut, pokud je to s ovocem, tak trochu déle.

Z kukuřičné mouky jsem jednou zkoušela noky do polévky, byla z toho kaše, od té doby jsem s kukuřičnou opatrná a většinou na těsta míchám s jáhlovou, rýžovou, pohankovou, podle toho, kolik čeho mám doma.

Přikládám recept na olejové kynuté těsto z mouky Jizerka: 500 g Jizerky, 250 ml mléka, 80 g cukru, 1 dcl oleje, půlka čerstvého droždí, 1 vejce.

S kynutým těstem bezlepkovým se jinak pracuje, buchty se mi moc nedaří, spíš závin anebo koláč na plech.

Jinak nevím, jestli máš zkušenosti s bezlepkovým pečením, je potřeba mít čisté, lepkem nekontaminované prostředí - hnětací háky, nádobí, váleček jiný než na pečení z pšeničné mouky, jinak to nemá smysl.

 Lada2 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(19.8.2019 6:49:15)
Jiný mám jedině cedník. Vše umývám a není důvod mít vše 2x.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Kynuté buchty "bez lepku"  

(19.8.2019 7:17:49)
Kynuté BL těsto, a ještě tvarované (buchty), ne jenom lité, je celkem věda.
Mně se osvědčilo dát rýžovou a pohankovou mouku a BL směs, zhruba po třetinách. Ze směsí mám nejradši Bake-A-Cake od Adveni, nebo případně nějaký Schar.

A udělat volnější těsto, než jsi zvyklá (dát celé vejce, ne jen žloutky, a klidně víc).

Stejně BL kynuté téměř nedělám, používám recepty, kde mouka není hlavní ingredience, tj. koláče s ořechy, s jablečným pyré nebo strouhanou mrkví, těsta postavená na vejcích (piškoty, bezé) atd.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.