Termix |
|
(16.2.2020 18:06:00) Jo Len, s tím chlebem jsem taky trpěla. Peču všechno pečivo domácí a ob den i kváskový chleba. Z toho drožďového a ještě v takovém časovém presu, to jsem fakt měla osypky. Buchty moc často nepeču, ale když už, tak buchty neotáčím. Nemáte ale někdo tip na makovou a ořechovou nádivku? Mně se nikdy moc nedaří.
|
Stáňa * |
|
(16.2.2020 18:34:13) Termix, makovou nádivku dělám tak, že mák "spařím" horkým mlékem, na 300 g maku dávám cca 2 dcl mléka. Pak přidám lžící marmelády nebo povidel. Nakonec lžíci rumu. Občas přidávám trochu skořice. Dělala jsem to zrovna minulý týden do závinu a budu dělat příští víkend. Maku umelu vždycky víc a dám ho do sklenice se šroubovacím víčkem.
Moje mamka spaří mám menším množstvím mléka než já, ale přidává tam trochu uvařené krupicové kaše. Mák je pak taky vláčný. A ještě rozinky, ale ty já nemusím.
|
Stáňa * |
|
(16.2.2020 19:51:07) Jo cukr jsem zapomněla. Dávám podle chuti, záleží jestli přidám marmeládu nebo povidla. Se Senedrou ho dělám hodně podobně.
Spíš by mě zajímalo, co udělat, aby mi nepraskal závin. Nahoře ho vždy v určitých rozestupech naříznu, ale stejně mi vždycky praskne.
|
|
|
Senedra |
|
(16.2.2020 19:43:42) Termix, mletý mák podliju mlékém ( dělám už tak nějak od oka), přidám povidla nebo marmeládu, trochu cukru a mletou skořici, nechám přejít varem důkladně promíchám a odstavím, aby vychladl. Máme rádi pořádně makovou nádivku, takže mívám spíš víc máku a dle porotců by byl asi sušší. Málokdy zahušťuji drobečky z piškotů.
|
|
Len |
|
(16.2.2020 20:45:28) Termixi, ja prave taky porad pecu chleba, ale tohle bylo strasny a ze porotci chteli bublinkatou stridku, to vubec nechapu. A asi proto, ze jsem je pomluvila, tak se mi dnes povedl poprve v zivote skoro tekuty chleb, jsem zvedava, co s tim testem udelam
|
neznámá |
|
(16.2.2020 20:49:02) Len a nevíš, proč je občas těsto tekuté? Stejné poměry, stejná mouka, stejné hnětení a těsto teče z háku, jindy je akorátní.
|
Len |
|
(17.2.2020 8:35:55) Neznama, nevim, nejaka magie asi. Muj vcerejsi pokus je v lednici, uplne se bojim to vytahnout😆
|
Len |
|
(17.2.2020 10:51:51) Chleba v troube (zkousim novou) a vypada dobre, hezky se vyklopil a pekne vyrostl, ufff. Ale ta prace s testem byla strasna, prekladani skoro nemozne, takze jsem zvedava na vnitrek.
Olizovani prstu neprovozuju nikdy a jo, desi me jist neco z kuchyne soutezicich Krome Anicky.
|
Stáňa * |
|
(17.2.2020 12:27:06) Vždyť se to pak upece, ne? 😃 😃
|
|
|
|
|
|
|