Silvie+dva kluci |
|
(22.1.2021 13:57:39) U nás se vždycky obědvalo ve 12.00, ať mamka vařila cokoliv, vždycky to stihla V tom po mamce nejsem. My o víkendu většinou vstáváme až kolem deváté, pak pomalu snídáme a oběd chystám až tak na jednu hodinu. Polévku dělám většinou v případě, kdy máme sladký oběd - rýžový nákyp, vdolky, lívance atd. Já mám ráda vývary, ale ty ostatní moc nemusí, takže je dělám jen velmi zřídka. Milujeme polévku z červené čočky a hlívy a zelňačku, ale ta bývá tak hustá, že ji teď v zimě dělávám spíš jako večeři na zasycení. V létě máme rádi takové ty zeleninové polévky aneb co zahrada dá - hrášek, mrkev, petrželka, nové brambory mňam. Dneska máme na oběd nudle se zeleninou a kuřecím masem a večer budou mít děcka lívance s mákem. Ve škole mají asi kluci pestřejší stravu, než je teď doma, protože se jim snažím vařit především jídla, která mají rádi, takže pořád točíme kuře na paprice, těstoviny a kuřecí maso na sto způsobů, lososa a sekanou s bramborovou kaší. Naštěstí občas přijede ex tchýně a doveze jim nějaký sladký oběd, dělá luxusní buchtičky s krémem, buchty s povidly, hanácké koláče.
|
Ropucha + 2 |
|
(22.1.2021 14:21:17) Oběd ve 12 hodin mi dává smysl, když lidé od svítání pracují na poli a pak se jdou schovat před poledním žárem a dají si polední siestu. Jinak nechápu, proč se snažit obědvat zrovna v tuto hodinu.
|
Fern |
|
(22.1.2021 15:03:38) Tak nejak,taky ziram,ze se lidi chovaj furt jak za krale klacka
Kdyz jsme oba o vikendu doma ci nekdy jindy,tak ja bych ani snidat nemusela,prudi s jidlem furt jen chlap no a obed je tedy pak tak kolem te 14.-15.hod.
|
Ropucha + 2 |
|
(22.1.2021 15:27:16) Fern, přesně tak, když mohu vstávat podle svého a bohatě se nasnídat podle svého, na oběd přijde čas kolem 14. - 15. hod..
Když někdo běží na šestou do práce, tak chápu, že se musí přizpůsobit, ale dobrovolně nevidím důvod
|
sovice |
|
(22.1.2021 16:45:09) U ségry v práci vyráží kanceláře na oběd nejpozději 11:30, což nechápu vůbec, ta nejrannější ptáčata chodí na osm.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(22.1.2021 17:04:08) To je proto, že třeba ve 12 už nejsou nejlepší jídla. Aspoň u nás.
|
sovice |
|
(22.1.2021 17:13:24) Tady právě jo, sama chodím na meníčka sice obvykle jen ve středy, ale až kolem jedné, a naprosto výjimečně něco není.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(22.1.2021 17:15:41) Aha, tak u nás kolem jedný rozhodně nejsou všechna jídla.
|
|
|
Fern |
|
(22.1.2021 17:50:43) jo, to je jasny, na meníčko se musí nejlépe hned na 11, pak už jsou jen blafy. Ale já měla na mysli a myslím že i Ropucha obědy doma.
|
|
|
Simeona+3 |
|
(22.1.2021 22:31:55) To já chápu, za nekovidovych dob jsem chodila do prace na 7 až 7.30, ale abych to stihla, vstávala jsem v 5.30. Takže v 11 už byl fakt hlad.
|
Evelyn1968,2děti |
|
(22.1.2021 22:37:29) Do práce vstávám kolem 7. To je na mě hrozně brzy. Svacim v 10,obedvam ve 12.
|
|
|
|
|
|
Stáňa * |
|
(22.1.2021 17:11:51) Už skoro 30 let vařím oběd na 11.30. Oba totiž vstáváme brzy, já i o víkendu mezi šestou a sedmou. Ráno a dopoledne moc nejím, takže oběd mám jako první pořádné jídlo. Teď na HO jíme taky tak, vařím mezi šestou a sedmou.
Když jsme ve 12 po obědě, tak mám celé odpoledne na zahradu, procházky, výlety, čtení... Ve tři je nějaká svačinka a v šest večeře. Synové někdy vstanou dřív a někdy až na oběd. Čas oběda vyhovuje všem. Dnes tu mladší od jedenácti už oblézal, kdy bude oběd. POlévka byla od rána, knedlíky jsem dodělávala v poledne.
|
Fern |
|
(22.1.2021 17:53:14) tak to je síla, vstávat dobrovolně mezi 6.-7. ráno. A v kolik chodíš teda spát?
|
Stáňa * |
|
(22.1.2021 19:15:22) Fern, nevidím vlákno, ale jestli to je na mě, tak mě ranní vstávání vysloveně těší. Rána jsou prostě nádherná. Navíc bydlíme na kopci a vidíme z jednoho okna na jedny hory a z druhé na jiné hory. Kuchyň mám na východ a sluníčko mi to svítí přesně do oběda.
Večer odpadám brzy, pokud přetáhnu půlnoc, tak jsem druhý den ko, protože tělo je zvyklé vstávat na šestou.
|
Ropucha + 2 |
|
(22.1.2021 19:47:45) "mě ranní vstávání vysloveně těší. Rána jsou prostě nádherná"
Kolem osmé mě to také těší, to souhlasím, že je nádherné
|
|
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(22.1.2021 19:50:42) Šánty, však v pohodě, já to myslím přátelsky a v legraci, je jasné, že každý je prostě jiný. V reálu znám také skřivánky milující brzkou ranní aktivitu, dokonce je jich asi i více než loudavých sov.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(22.1.2021 20:18:48) Já vařím od 10 do 12. To stihnu většinu věcí a nemusím vstávat brzo.
|
Stáňa * |
|
(22.1.2021 20:27:36) Víš, co s toho o víkendu dopoledne dá stihnout?
Máme velkou zahradu, dům, o víkendech dopoledne ještě myju celý dům, uklízím u tchánovců (alespoň koupelna, podlahy, vysát). Někdy tam pošlu vysát syna a udělám jen zbývající úklid. Od jara do podzimu jdu dopoledne ještě na chvíli ven, pozalévat, do skleníku...
Alespoň jeden den o víkendu odpoledne se snažím vypadnout ven, během normálních roků mívám dost často akce od obce.
|
Ropucha + 2 |
|
(22.1.2021 20:31:52) Stáňo, zahradu chápu, na zahradu by mě to asi také táhlo. K vaření po ránu fakt ne, ale péči o zahradu si představit i umím.
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(22.1.2021 20:34:41) Inko, jojo, pokud vařím čerstvý oběd, tak začínám kolem 11, to bohatě stihnu. Dřív si maximálně vytáhnu něco z mrazáku, aby to povolilo.
|
Hadice a hadi |
|
(22.1.2021 21:16:10) Mně to přišlo věkem. Dřív jsem dovedla spát déle, ale asi tím věčným kojením a přizpůsobováním dětem se mi hodně snížila potřeba spánku a takto jsem si zvykla. . Já jsem ráno vnitřně nastartovana, nedokážu to potlačit. Dopoledne stihnout vše (což se nedaří) a tak hodinu po obědě na tři hodiny ven a pak už umím relaxovat. Čtu zásadně večer a v noci.
|
Hadice a hadi |
|
(22.1.2021 21:31:18) Aby to nevypadalo, že díky své úchylce radostně vstávám každý den do práce, tak prosím pěkně nikoliv . Trpím jako Job, jelikož musím vstávat v šest a tělo i mysl chce až v sedm.
|
Stáňa * |
|
(22.1.2021 21:39:14) Mně ani to vstávání do práce nevadí, ale blbé je, že hodně dělám s lidmi ve státech a odpoledne už nejsem schopná nic vymyslet, natož mluvit. Pletou se mi slova, takže mluvím jak ožralá
A večer po osmé už po mě nesmí nikdo nic chtít, to jsem hodně nepříjemná
|
TaJ |
|
(22.1.2021 21:46:31) Stáňo, mně zase naprosto vyhovuje moje pracovní doba...sice ty dny, co jsem v práci, tak vstávám v 6:15, v 7h odcházíme na autobus, jedeme spolu se synem i kousek metrem, já pak pokračuju dál...večer se vracím chvíli před 21h. Ale jsou to dva dny a pak mám zase dva dny úplně volné...Sice ráno stejně vstávám se synem, ale zas mám pak spoustu času na všechno, spát se mi už nechce...Nemám velkou potřebu spánku, chodím spát většinou až po půlnoci, ráno v těch 6:15 vstanu úplně v pohodě...a každý druhý víkend si trošku přispím...vyhovuje mi to maximálně
|
|
Stáňa * |
|
(23.1.2021 8:06:28) TaJ, mně by zase na tvoje prácovni doba nevyhovovala, protože za necovidovych dob máme během týdne ve městě pravidelné aktivity, syn skoro každý den do večera kroužky, já mimo jiné jógu a divadelní předplatné, takze buď by mi to propadlo nebo bych pro syna, stejně musela 15 km do města a, zase zpátky.
Dnes už mám upečenou piskotovou roladu, umytou jednu koupelnu a prebrane prádlo. Teď se půjdu podívat ke tchanovcům, jextli jsou už vzhůru a domluvit se na úklidu. Dnes prší, tak odpoledne prerovnam mrazáky, budeme mít příští týden maso z domácí zabijacky (ne naší), máme jen dvě kočky 😃
|
TaJ |
|
(23.1.2021 14:38:59) Stáňo, však jo, tahle pracovní doba každému nemusí vyhovovat, stejně jako ta klasická...nám to klape, ale souvisí to i s tím, že manžel má zkrácený úvazek ze zdravotních důvodů, takže je každý den po poledni doma...tudíž dřív mohl vyzvednout syna ze školky, ze školy, teď už syn jezdí sám, ale i tak je fajn, že jsou spolu, dohlédne na něj se školou, uvaří...kdybych byla s dítětem sama, nebo manžel byl od rána až do večera celé dny pryč, tak by to asi moc nešlo...bez pomoci někoho dalšího... Jinak já si tedy dneska přispala do půl dvanácté, respektive poprvé jsem se vzbudila asi v 8, to venku lilo, tak jsem ještě nějak usnula, pak se přišel přitulit syn a ještě jsme zase usnuli...nějak dneska na práci nic nemám, k obědu jsme dostali chuť na nudle s mákem, uklidila jsem včera, dneska akorát už pere druhá pračka a možná upeču koláč (a nebo až zítra). Jinak není potřeba nic...chvílemi tu sněží, chvílemi prší, je tma jak v ranci, takže ven se nám nechce...včera odpoledne bylo nádherně, byli jsme všichni tři asi 3 hodiny na nádraží a čekali na parní vlak, který měl přijet do Prahy, dočkali jsme se, byl tam s námi ještě synův kamarád, kluci se viděli po delší době, takže si to s těmi stativy a kamerami užili, zastihli ještě i nějaké další zajímavé vlaky, takže spokojenost, nebyla zima, bylo pěkné pozdně-odpolední světlo, takže fotky a videa super
|
|
|
|
Stará husa |
|
(22.1.2021 21:50:46) Stáno, ty jsi prostě ryzi skřivánek.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(23.1.2021 12:48:55) "odpoledne už nejsem schopná nic vymyslet, natož mluvit"
No logicky. Přesně to se mi stane, když se musím násilím vybičovat hned po ránu. Vybiji energii během pár hodin a zbytek dne je mi k ničemu, neudělám už nic, jen vyčerpaně sklesle civím. Když mohu startovat v přirozený čas přirozeným tempem, vydržím svěží do noci.
|
Stará husa |
|
(23.1.2021 13:10:24) Já vlastně nevím co jsem, nejsem ani skřivan ani sova. Ráno musím déle spát, abych byla odpočata, ale ani tak nějakou energií nesrsim. Musím se nastartovat kafem. Dopoledne se mi ale líp pracuje a soustředí než odpoledne. Kolem druhé-treti jsem už vyčerpaná. Večer ač noci nemůžu vůbec myslet, nikdy jsem se třeba nedokázala učit v noci. Na zkoušky jsem se učila vždy od osmi do osmi přes den. Večer a v noci dokážu maximálně číst a čumět na TV. A potřebuju spát 9 hodin a více, abych byla vyspana.
|
*Kate* |
|
(23.1.2021 13:20:40) No a co si dáváte k obědu dnes? My jsme měli hrstkovou polévku, dospělí vepřová játra na víně, děti tresčí filé, bramborovou kaši a salát z čínského zelí s medovo-česnekovou zálivkou. Vařil restaurant Máma, čili já.
|
Kaipa |
|
(23.1.2021 13:29:26) My dneska hrachovou polévku a špagety s masovo-zeleninovou směsí (domácí), zítra vývar (asi s nudlemi), srnčí se svíčkovou omáčkou. Vývar mám hotový, takže zítra tam hodím jen zeleninu (připravená v mrazáku) a nudle, maso naložené, ráno jen zapnu troubu. Tudíž zítra budu dělat jen houskový knedlík, tak i když vstanu po osmé, o půl dvanácté bude oběd na stole. A celé dlouhé odpoledne nám zbyde na relax, zábavu, procházku,... Prostě co se nám zrovna bude chtít.
|
|
Slonisko |
|
(23.1.2021 13:32:21) Oběd jdu teprve vařit, bude brokolice s těstovinami, to je hned;-). Už jsem ale zvládla palačinky k snídani, pustit první várku v pračce, probrat se z ranní víkendový depky a rozhodnout se, že dnes uvařím i oběd na zítra a že zítra na celý den vypadnu někam ven. To mi aspoň trochu zvedlo náladu.
|
|
|
Stáňa * |
|
(23.1.2021 14:35:24) My dnes porkovou polévku (od včera), kuřecí kridylka s bramborem a piskotovou roladu.
Zítra bude hovězí polévka s jatrovymi knedlíčky, rizoto a, strudl. Doufám, že zbyde něco na pondělí, kdy jsem v práci.
Zítra hned po dvanácté vyrazíme na Rychory, takže oběd bude muset byt na půl dvanáctou.
|
|
Len |
|
(23.1.2021 14:46:38) K obedu dynova polevka a topinky. K veceri bude curry. Zitra budou rizky, ja si k nim udelam bramborovy salat, zbytek rodiny bramborovou kasi. Dnes jsem konecne mela k snidani ovesnou kasi po pul roce, akorat novy hrnec vari jinak, takze byla moc rozvarena, musim to vychytat. Ted se mi v tom hrnci jogurti jogurt, hodlam delat domaci Lucinu, homesickness dosahuje vrcholu. A nalozila jsem zabalene kimchi, trochu jsem si nechala v male sklenici v kuchyni, z toho uplne slintam
|
troposfera36 |
|
(23.1.2021 14:52:10) Len, já vim, ze se to tu uz diskutovalo. Prosim, jak delate, i ostatni, kimchi? ( jo, a delala jsem slehackovou babovku podle receptu, co jsi vkladala, a byla moc povedena! )
|
Len |
|
(23.1.2021 15:11:53) Troposfero, to jsem rada, slehackova babovka je takova babiccina klasika.
Kimchi, casto jsem delala podle stranek Zkvaseno, tam maji obecne vyborne recepty. Ted jsem to zjednodusila podle knizky Sandora E. Katze. Zelenina absolutne dle chuti, ja sama k tomu cinskemu zeli pridavam kapii nebo cervenou papriku, redkvicky, mrkev, rapikaty celer. A recept - 1kg cinskeho zeli, rozctvrtime a nakrajime na bitesize kousky, dame do misy a zelijeme litrem vody, ve kterem je rozpusteno 90g soli. Zatizime a nechame stat nekolik hodin, nebo pres noc. Pak poradne slijeme, smichame s ostatni nakrajenou zeleninou a s pastou - 1 lzice ryzove mouky svarena s 125ml vody na kasi, po vychladnuti na telesnou teplotu smichame s 2-4 lzicemi gochugaru (korejske chili), pripadne i papricky, podle pozadovane palivosti, nekolika lzicemi rybi nebo sojove omacky, 3 strouzky cesneku nakrajeneho nadrobno, 2 lzicemi strouhaneho zazvoru a svazkem jarni cibulky. Umackame do pickling sklenice, zatizime, aby bylo vse pod hladinou stavy a uzavreme. Pak hodne zalezi na chuti, nekdo da rovnou do lednice na 6 a vice tydnu, ja nechavam par dni na lince, mam rada kyselejsi. Na https://www.zkvaseno.cz/ je i postup na videu, ale pani tam prosoluje jednotlive vrstvy a otaci po pul hodinach, Katz to ma jednodussi. Je treba pracovat v rukavicich, jinak ty ruce pak par dni boli od soli a chilli.
|
troposfera36 |
|
(23.1.2021 15:28:29) Moc dik, to si udelam.
|
|
TaJ |
|
(23.1.2021 15:46:51) Len, když tu byla řeč o šlehačkové bábovce...koukám dobře, že tam není žádný tuk? Asi ho nahradí ta tučná šlehačka, jen se musím podívat, jestli někde mají tu 42 procentní, my většinou doma máme 33 procentní...
|
Len |
|
(23.1.2021 16:04:27) TaJ, puvodni recept je cesky, s 33% slehackou pocita. Urcite je takova lehci nez ta tvoje, na kterou se zase chystam ja
|
TaJ |
|
(23.1.2021 16:07:33) Len, jako vypadá super, určitě ji zkusím...a máš pravdu, ta tvarohová je taková hutnější, ale taky vláčná...ale to je prostě tvaroh, no...
|
|
|
|
angrešt |
|
(23.1.2021 20:52:01) Len, ach, kimchi! Když jsem si ho dělala posledně, tak manžel vyhrožoval, že vystěhuje nejdřív kimchi a potom mě, případně v opačném pořadí, že ten smrad nevydrží. Tak jsme se uraženě odstěhovala se svou sklenicí kimchi ke kamarádovi, ten je uznalý a pozná, co je smrad a co vůně! :D Kimchi jsme snědli a já se bez kimchi vrátila k zákonnému choti
|
Len |
|
(23.1.2021 21:28:43) Angreste Ja mam skvele nadoby na kimchi, neni to citit, jen kdyz otevru ventil, abych upustila plyny. Ale jak vzdy nechavam trochu na lince v krabicce, abych nemusela cekat tydny, tak to je citit pekne Minule jsem tam dala susene krevetky a to byl epesni smradek, nastesti manzel je odolny, nevadi mu ani kimchi, ani syrecky
|
|
|
|
|
TaJ |
|
(23.1.2021 14:52:48) Len, my budeme mít řízky a bramborový salát zítra
|
|
|
Bouřka |
|
(23.1.2021 14:57:21) Dnes se flákám, teda s vařením, týden jsem marodila, domácnost podle toho vypadá, takže dělám generální úklid. Tudíž kulinářské veledílo brambory na loupačku s tvarohem Zítra jelenní guláš.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(23.1.2021 14:59:48) Dneska kuřecí stehna se žampiony, cibulí a batáty.
|
|
Senedra |
|
(23.1.2021 15:47:22) Kate, patříme k těm rodinám, co mívají málokdy polévku i hlavní jídlo. Dnes vařil manžel s dcerou - uzené s křenovou omáčkou a knedlík ( kupovaný) a salát co dům dal - směs salátů s ředkvičkami, rajčetem, okurkou a cibulkou...
K večeři bude něco lehkého.
|
Kaipa |
|
(23.1.2021 16:08:35) Salát k omáčce? To je zajímavá kombinace.
|
Senedra |
|
(23.1.2021 16:24:25) Kaipo, salát máme skoro ke každému jídlu. A když zbyde, jíme ho ke svačině.
|
libik |
|
(23.1.2021 16:29:07) Taky dělám salát ke všemu, jinak by rodinka ze zeliny požila tak maximálně dušený hrášek. Pokud ale pěkně nakrouhám či nakrájím a něčím zakápnu, jsou schopni jíst i mrkev a ředkvičky.
|
TaJ |
|
(23.1.2021 16:31:35) Libiku, u nás syn bohužel ani takhle ne...ze syrové zeleniny dá do pusy jen okurku...jinak vařenou jí celkem bez problémů. My si s manželem dost často krájíme k jídlu třeba rajčata zvlášť na talířek, nebo papriku, okurku...ale rajčata a papriky syn nevezme do pusy ani syrové, ani vařené...
|
libik |
|
(23.1.2021 16:33:41) Taj, třeba to přijde, moje dcera do 13 jedla v podstatě jen řízky, rajskou, karbanátky, párky a nanuky a dneska?
|
TaJ |
|
(23.1.2021 17:40:59) Libiku, doufám....je fakt, že teď ten poslední rok trochu ten jídelníček rozšiřuje, tak třeba to přijde...on i ze syrového ovoce jí jenom jablka (oloupaná a nakrájená, vcelku vůbec) a v létě občas maliny, nebo kousek melouna...ale třeba jablkové, borůvkové a malinové koláče a dorty normálně jí...ale třeba z mandarinek jenom šťávu, banán jenom na dortu, který děláme k narozeninám apod...
|
Len |
|
(23.1.2021 17:53:04) TaJ, ja treba v detstvi nejedla zadnou zeleninu a ted jim vsechnu, pokud teda neni varena, to pak nejim opet zadnou V zime prakticky ziju na zeleninovych polevkach a zakysane zelenine, kysam naprosto vse, co mi prijde pod ruku. Jim minimum ovoce, to opet prislo s vekem, v detstvi jsem ho jedla hodne. Castecne za tim vidim mozne alergie, treba banany mi zacaly smrdet a v ten samy cas se objevila alergie na ne, s rajcaty to bylo presne naopak, alergie v detstvi a ted je mam rada. Muj bratr ma vyraznou alergii na jablka a v rodine je toho vic. Myslim, ze telo si rekne, kdyz ho clovek posloucha a ty deti to jeste umi nejlip. Moje starsi dite sni jen banan a jablko, mladsi uplne ke kazdemu jidlu chce i zeleninu nebo ovoce, sni vse.
|
TaJ |
|
(23.1.2021 18:02:30) Len a když nejíš vařenou zeleninu, tak zeleninové polévky jíš? Jinak u syna jsme zatím žádnou alergii nezaregistrovali, jemu spíš u toho ovoce vadí buď že je kyselé (i třeba jahody jsou pro něj kyselé), nebo mu někdy vadí struktura, u mandarinek ta blanka...meloun jedině bez semínek, musí si je vyndat, než to začne jíst apod... Ale dáváš mi naději, že to bude časem lepší, teď prošly třeba květákové a brokolicové placičky, máme tu růžičkovou kapustu, ta mu moc nejede, ale přemýšlím, že bych je taky zkusila obalované, někdo to tu myslím psal...
|
Len |
|
(23.1.2021 18:04:41) Taj, ja nejim varenou zeleninu v podobe kosticek nebo jinych kousku, polevky mixuju. Pokud nektere nemixuju, treba bramboracku, tak zeleninu nastrouham, oprazim na masle a pak dam do polevky. Z kosticek mam davivy reflex
|
sovice |
|
(23.1.2021 18:14:48) Len, tak já naopak nemám moc ráda to nastrouhané, připadá mi, že se to rozvaří a stane se z toho jenom divné zahušťovadlo.
|
Len |
|
(23.1.2021 18:17:38) Sovice, ja to pridavam az nakonec, kdyz uz se to nevari.
|
|
Stará husa |
|
(23.1.2021 18:18:47) Jo, taky nesnáším vařenou nastrouhané zeleninu. Br, z toho se mi navaluje. Miluju dušenou mrkev, pěkně na kostičky, s vepřovým masem a brambory, mňam, teď jsem na to dostala chuť, musím si to brzo uvařit.
|
Kaipa |
|
(23.1.2021 23:14:40) Valkýro, ty jsi neuvěřitelná. Oba tě jen cvičí, nemají pro tebe vlídného slova, s ničím ti nepomůžou, neustále tě kritizují, stydí se za tebe a ty jim vyváříš dva chody?
|
|
|
TaJ |
|
(23.1.2021 20:06:43) Stará huso, tak dušenou mrkev my děláme na kolečka a taky buď s vepřovým a nebo děláme kuřecí kousky, osmahnuté s grilovacím kořením a k tomu brambory a hromádku dušené mrkve...mrkev máme radši sladší, dáváme tam i trošičku vanilkového cukru...
|
|
|
|
TaJ |
|
(23.1.2021 18:15:42) Len, jo, syn má taky v polévce radši tu zeleninu nastrouhanou, momentálně je jeho nejoblíbenější polévka noková s mrkví...jen nastrouhaná mrkev na hrubo, osmahnutá, zalitá vodou, osolená a do toho noky z vajíčka a krupice...s jinou zeleninou tuhle polívku nechtěl, ale nedávno se mi tam podařilo s jeho souhlasem propašovat i trochu pórku
|
Len |
|
(23.1.2021 18:20:00) Tino, porek mi nevadi, naopak, porkovou delam i s kusy porku. Ale mrkev, petrzel, celer a podobne mi v kusech do polevky (ani treba do salatu) nesmi, vzdy jen nastrouhane.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Senedra |
|
(23.1.2021 17:01:29) Zrovna si k jídlu dělám salát ze špičatého zelí. Děti si loupou pomelo...
|
|
Kaipa |
|
(23.1.2021 18:02:36) Senedro, jsme taky salátoví, ale k omáčce si to neumím představit. Stejně tak ke sladkému jídlu ( blbouni a tak).
|
Senedra |
|
(23.1.2021 18:14:51) Kaipo, jsem tak zvyklá od dětství, manžel taky - k obědu salát nebo kompot. A my dáváme přednost těm salátům.
|
|
|
|
*Kate* |
|
(23.1.2021 16:30:56) Taky máme salát skoro ke všemu, dojídá se případně večer.
|
|
|
|
angrešt |
|
(23.1.2021 20:53:37) K obědu byly Konigsberger Klopse (podle špiona Thomase Lievena :D). Zároveň s výrobou oběda jsem upekla Frankfurter Kranz a uvařila vitello tonnato, což pak obé bylo po návratu z výletu k večeři.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ropucha + 2 |
|
(23.1.2021 12:44:05) "Já jsem ráno vnitřně nastartovana, nedokážu to potlačit."
Tak to mi vyloženě chybí A nastartovaní lidé mi po ránu jdou dost na nervy, protože já jsem v polospánku a potřebuji se v klidu rozkoukat
|
*Kate* |
|
(23.1.2021 13:22:04) Valkýro, mám úplně stejnou energetickou křivku jako ty.
|
|
|
|
|