Girili |
|
(2.2.2021 22:10:19) Chystáme se po letech konečně rekonstruovat byt a v nové kuchyni bude indukce. Dosud jsem vařila na plynu, tak moc netuším, jaké vychytávky od indukční desky vlastně mám chtít. Nezajímají mě ani tak moc značky, jako spíše funkce a parametry, které jsou pro vás klíčové a bez kterých už byste nechtěly vařit nebo naopak, čeho se vyvarovat. Konkrétní modely si už dohledám.
Další velké téma je nová trouba - tam už jsem úplně v koncích, co nové trouby umí, a co mi může usnadnit život. Dosud jsem pekla ve staré elektrické troubě a v zásadě mi to stačilo, klidně si ale rozšířím obzory.
Díky moc a předem se omlouvám za sérii témat z ranku rekonstrukce, které nejspíš ještě postupně přibydou.
|
sally |
|
(2.2.2021 22:16:53) se značkama a vychytávkama neporadím, ale starou troubu jsem měla ve výšce linky a bylo to naprosto super. Teď mám troubu pod sporákem a nadáváme na to všichni (pže jsme brejlatci, tak jak člověk otevře troubu, tak skončí se zapařenýma sklama, musíme se k tomu ohýbat atd.). Takže příští trouba bude zase extra a bude zabudovaná v lince v lidské výšce!
|
Girili |
|
(2.2.2021 22:29:09) Sally, díky za postřeh. Troubu máme zatím plánovanou pod linkou a asi tam i zůstane z různých jiných prostorových důvodů, i když bych ji ráda měla výš. Je to vždy něco za něco.
|
Peppa |
|
(3.2.2021 8:18:32) My máme troubu pod varnou deskou a taky ji chci jinam. Nevadí mi se ohnout, ale když něco dlouho peču a zároveň vařím, je mi u té trouby horko..
|
Fern |
|
(3.2.2021 10:18:22) to máte bud hodně starou troubu nebo levnou troubu jen s dvojsklem,přes které jde to horko do místnosti.
Já mám troubu teda vestavnou a zvýšenou,starou už 15 let,ale horko při pečení z ní nejde vůbec ven.
Co si ale budu dávat já výše to bude myčka,protože k té se člověk zohýbá xkrát denně a je to opruz čím jste starší.
|
Peppa |
|
(3.2.2021 10:37:02) Jj, je to kraksna a už se těším, až se jí zbavím. Taky třeba nevypíná fén, když ji otevřu, takže to furt fouká dál do obličeje, to už ty nové snad nedělají.
Jo a myčku chci taky výš, je to hrozně u země, když se to otevře a pračku i sušičku taky, jestli se teda někdy dočkám prádelny..
|
|
Girili |
|
(3.2.2021 10:42:15) No jo, ale myčku dole mi pomaha vyndavat už i 15 měsiční batole. Jedna z mála činností, do kterých je lze výchovně zapojit už velmi brzy.
Ženy, já chápu, že je šikovné mít všechno výš, ale všechno nahoru nenarvu, i kdybych se na uši stavěla.
Ale s těmi troubami mam teď brouka v hlavě... 🤔
|
Fern |
|
(3.2.2021 10:57:39) 15 měs.batole ale budeš mít doma jen chvíli,za to ty budeš čím dál tím víc stárnout...
S troubama to není žádná věda - musí mít trojsklo, aby byly zvenku studené a dál je dobré si to projet na heuréce - recenze,popisky a budeš mít jasno.
Osobně jsou pro mě důležité trojklo,horkovzduch,výsuvy,minutka kdy se trouba pak sama vypne,gril.
Já třebas pyrolýzu v troubě nikdy nepostrádala a to mám vl. domácnost přes 30 let. Troubu jako takovou jsem nikdy ani zevnitř nečistila, proč jako? Vždyt když v ní peču či griluju,tak se tam ty případné bakterie spálí a nečistoty sežehnou. A zas nikdy teda nedělám nic jen na samotné mřížce,ale vždy v nějaké nádobě,kterou mám na té mřížce.
|
Girili |
|
(3.2.2021 11:06:59) Ted jsem spís myslela to umístení trouby a MW výš/níž, jestli jeste nezkusit prekopat.
Za dalsí tipy díky.
S cistenim jsem na tom podobne - vevnitr necistim, mikrobialne to povazuju za nezavadne. Ale tedy vypada to hrozne a do novych trub je vic videt, tak si rikam, kdybych mela troubu, co se samocisti prakticky bezpracne...🤔
|
Fern |
|
(3.2.2021 11:14:54) Řekni, kdo nezvaný ti načumuje do trouby?
Já mám třebas u té své trouby psáno,že má samočistící stěny a když se kouknu dovnitř,tak žádné nečisté prasečiny fakt nevidím
|
Girili |
|
(3.2.2021 11:39:14) Zda se mi, ze do vsech novych trub je vic videt i do zavrenych. Kdo vi, jestli otevrou obchody, by si clovek mohl neco obhlednout taky nazivo. Tohle vybirani pouze pres net je des. A my budeme mit na troubu hezký vyhled od jidelniho stolu...
|
|
|
|
Girili |
|
(3.2.2021 11:08:49) Na samotne mrizce delam treba pizzu. Z te obcas neco odpadne...
|
Peppa |
|
(3.2.2021 11:13:00) Pizzu taky jen na mřížce. Ale teď jsem se dívala, že tescoma má podložku do trouby, kterou pak údajně jen setřeš hadříkem..
|
zerat |
|
(3.2.2021 11:15:40) Já pizzu peču na pizza kameni v troubě a je to za mě nejlepší způsob
|
Girili |
|
(3.2.2021 11:35:34) Kameny mi domu vlaci deti a muz. Vic uz jich nase domacnost nesnese.
|
|
|
jak |
|
(3.2.2021 11:15:46) Já troubu čistím pravidelně.i desku na digestori.zase nechci nic výš,nevidím důvod.muj 75 lety rodič se v pohodě ohne k troubě.
|
Fern |
|
(3.2.2021 11:20:24) Tak zase proč si neudělat práci příjemnější,když to jde,ne?
Jinak pokud člověk extra hodně nepeče,tak se k té troubě sklání nepoměrně mín častěji než k myčce, u té mi to začíná být hodně protivné a člověk u ní do těch dolních pater leze xkkrát denně 24/7.Narozdíl od té trouby.
AEG a ještě možná jedna značka ale dala na trh myčky, kde si to dolní patro tahem můžeš dát výše. paráda,ale stojí ted šílený prachy,na to že se furt jedná jen o myčku.
|
|
zerat |
|
(3.2.2021 11:20:29) Já digestoř čistím jen tak, že z ní vyndám filtry a dám je umýt do myčky - toto miluju Moje maminka se taky klidně zohne k troubě dolů, ale plech musí vzít ven a někam položit, maso polít a vrátit do trouby... Když pak byla u nás a viděla tu pohodu, kdy se nemusím zohýbat a jen vysunu plech, maso přeliju a zase zašoupnu a zavřu troubu, tak na toto pěla ódy.
|
Girili |
|
(3.2.2021 11:25:45) Ano, vysuvy jsou prakticka vec, to nova trouba mit urcite bude, bez ohledu na jeji umisteni. I horkovzduch bych uzila. A pak uz to neni takovy cenovy rozdil s tou pyrolyzou...
|
|
Girili |
|
(3.2.2021 11:28:52) Digestor je dalsi kapitola. Tu budeme vybirat az v dalsi fazi, az bude kuchyn jinak hotova. Zatim se k ni pripravi jen odtahy a elektrika. S manzelem nejsme prave typy na velke zmeny, musime si to davkovat postupne.
|
|
|
|
|
Fern |
|
(3.2.2021 11:15:57) já dělám pizzu vždy a výhradně na crisp talíři v MT,je tam na to spešl program.
|
|
|
zerat |
|
(3.2.2021 11:13:42) Mám troubu Gorenje a má tři vrstvy skla a ještě mezi nimi mezery. Navíc má ještě automatické ochlazování po vypnutí. Za to jsem vděčná hlavně v létě ve vedrech, protože když dopeču, jídlo vytáhnu a troubu zavřu, tak do bytu nejde téměř žádné teplo
Nějaká pyrolýza, pára... mi nikdy nechyběla resp. páru bych ocenila u pečení chleba... ale dát za troubu třeba o "deset tisíc" víc, tak to raději do trouby strčím plecháček s vodou Ale jsem vděčná za 3 pojízdné výsuvy a oceňuji i 2 světla uvnitř. A není úplně k zahození možnost nejvyšší teploty 275°C.
V programech taky používám to co uvedla Fren + teda u nás ještě gril.
|
zerat |
|
(3.2.2021 11:14:36) A 100% už bych nechtěla troubu dole.
|
|
|
Peppa |
|
(3.2.2021 11:15:39) Tak to nevím, jak to děláš, ale naše trouba teda zevnitř nablýskaná není. Když tam odpadne kus sýra za pizzy, parádně se to připálí a když se to nevymyje, tak pak ten smrad :( A sklo je taky zaflákaný, čistím to cifem a je to děsná drbačka..
|
zerat |
|
(3.2.2021 11:17:17) Peppo, já sklo normálně vezmu škrabkou na sklokeramiku + nastříkám odmašťovač z Lídlu a jde to vše dolů jako po másle. Uvnitř ji postříkám tím odmašťovačem a po chvíli setřu. Jde to taky dobře.
|
Fern |
|
(3.2.2021 11:28:53) Přesně,takhle taky čistím čas od času to sklo od trouby,ale moc často si teda na to nevzpomenu. Ale když se postavím před troubu,tak je právě velká výhoda,že není to zaprasený sklo uvnitř zvenku vidět.
Mě teda v troubě fakt nic nikam nekape,a tím pádem ani nesmrdí; hodně využívám víceúčelovou MT,jak jsem psala.
A když tam něco prskne,třebas při grilování,tak tam jsou ty samočistící stěny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HelenaPa |
|
(3.2.2021 6:17:09) Nemám indukční desku, ale sporák, ale snad se to taky počítá U předchozího jsme měli časovač jen na jednu plotýnku, tady je na každou zvlášť. Což je fajn. Jinak předpokládám, že dětská pojistka, automatické vypnutí při překypění nebo při zapnutí prázdné plotny jsou běžné všude. Jo, ještě mě napadá - na starém sporáku jsme měla o něco lepší ovládání plotýnek - šlo jedním stisknutím vypnout plotýnku. Tady musím postupně dojet od např. devítky dolů k nule. Nebo vypnout všechny plotny najednou. Takže to je trochu pruda. Ale my neměli moc na ýběr, byli jsme limitovaní dírou v lince na rozměr nového sporáku. A sporáků moc variant nedělají.
|
darinaa |
|
(3.2.2021 7:30:06) Vypínání jedné plotýnky postupně od 9 po 0 jsme měli v minulém domě a je to neskutečný opruz. Za 4 roky jsem si na to nezvykla, kolikrát jsem při vaření vypla omylem všechny plotýnky, což je peklo, především pokud jsou nastaveny na čas. Takže důrazně doporučuji, aby každá plotýnka šla vypnout z jakékoliv hodnoty rovnou na nulu. Nejlepší je určitě vidět desku na živo, ovládání na desce je super věc, ale je často na úkor funkčního prostoru, takže ti pak třeba nevleze velký hrnec vedle pánve a tak..
|
Peppa |
|
(3.2.2021 8:16:21) Taky musím vypínat z 9 na nulu, ale to se mi nestává, že bych vařila na 9. Na 9 nebo booster dám vařit vodu a pak to stejně stáhnu na nižší stupeň, takže ze 3 na nulu už to taková hrůza není. A pokud opravdu vypínám z 9, tak naopak přidám o jeden na booster, pak ještě jednou plus a plotýnka se vypne.
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(3.2.2021 7:25:05) Také jsem moc chtěla indukční desku, ale když jsem obcházela desky a sporáky, tak jsem najednou zjistila, že klíčové je pro mě místo na sporáku. Jakmile jsem si stoupla k desce široké 90 cm, nebylo cesty zpět. Zkoušela jsem si také vařit na indukci, ale asi nejsem ten správný ukázněný typ, protože odbíhám od vaření na druhý konec zahrady nebo k úkolu z matematiky, což u indukce moc nejde.
Takže výsledkem průzkumu indukčních desek je, že mám elektrický sporák široký 90 cm a jsme strašně spokojená. Co bych měnila, jsou trouby – má dvě trouby, normální velikosti a úzkou. To se mi zpočátku zdálo hodně praktické, protože jsem pořád něco pekla, zapékala a kolikrát jsem ty trouby potřebovala i 3 najednou (což teda nedává jistič).
Najednou vidím, že by se mi spíš hodila jedna velká trouba přes celý ten devadesátkový sporák – ne snad, že bych pekla obden pštrosa, ale plocha se hodí třeba na vánoční cukroví, které bych sfoukla najednou, vícero štrůdlů, delší bagety, koneckonců občas i nějaký ten pták. Druhou troubu může suplovat kombinovaná mikrovlnka.
|
|
sylvaina |
|
(3.2.2021 8:28:44) Taky se přimlouvám za větší rozměr desky. Jak mají zpravidla ovládání nahoře přímo na desce, tak to zabere dost místa. Fajn je, když se deska sama najde, kde má hrnec, tzn nemusíš přesně, hledat místo, kde vaří. Časovač je standart, booster taky. Ještě je fajn, když se daní spojit dvě plotýnky v jednu, třeba na velký pekáč.
|
Girili |
|
(3.2.2021 9:16:23) Vetsi deska, trouba výš... To mi nedělejte! Myslela jsem, že prostorově už mám kuchyň vyřešenou. Ale ne, valte to na mě, já se s tím nějak poperu. Klidně i jiné kuchyňské vychytávky, materiály ap.
U té desky - booster stací na 2 plotýnky nebo radsi na vsechny?
Co pyrolýza u trouby? Stojí to za tu vyšší cenu?
|
Peppa |
|
(3.2.2021 9:24:44) Nj, se zeptáš a víš i to, co nechceš
Booster mám na všech 4, časovač taky. Lehce si na to zvykneš a případná plotýnka bez boosteru je pak jak chromá mezi ostatními supervýkonnými.
Pyrolýzu doufám, že někdo odpoví, ptž budu taky vybírat novou troubu, tak potřebuju info..
|
|
Mariana +2 |
|
(3.2.2021 9:33:07) Jo booster určitě na všech, to mně ani nenapadlo že to někde jen na některé. Kromě nastavování výkonu asi jediná funkce co používám - hlavně ohřívání vody, ale to fakt potřebuju na všech plotýnkách. Zvednutá trouba je fakt a moc lepší. Mám to tak i za cenu že to vzalo místo na lince, kterýho mám celkem málo. Pyrolýza asi jo, i když bez toho by se dalo případně obejít. Preferovala byt tu parní funkci. Varnou desku mám na ostrůvku, naproti troubě, docela dobré uspořádání.
|
|
penkarenka |
|
(3.2.2021 10:08:40) Pyrolýzu mám a bez ní už bych troubu nechtěla.Před čištěním troubu vytřu hadříkem, po čištění taky a to je vše. Žádné drhnutí a čistící prostředky .Trouba je i po roce jako nová.
|
|
sylvaina |
|
(3.2.2021 19:17:53) Booster mám na všech, ale fakticky ho používám jenom na konvici. Tak asi by to stačilo jen na dvou.
|
|
|
|
Mariana +2 |
|
(3.2.2021 9:22:07) To je Girili náhodou super, že budou rekonstrukční témata, těch covidových už je člověk přesycen :)
Indukční deska - mám a jsem spokojená. Ale s parametry neporadím, já jsem typ co moc funkce u ničeho nevyužívá. Asi bych doporučila zvážit si velikosti těch zón. Já mám se třemi, napravo jednu velkou, nalevo střední a malou. To jsem chtěla a líbila se mi možnost dát tam i něco velkého atypického. Věci jako dětská pojistka, vypnutí při překypění a tak ato je asi standard. Určit mít booster, požívám pořád.
Někteří si v minulé diskuzi stěžovali na to že to hučí, mně ne, tak asi vyzkoušet si u vybrané toto. A počítat s umístěním skříněk pod ním - nemělo by být hned pod ní něco kovovového, já tam mám šuplata s vařečkami a prkýnky, jen dřevo nebo plast. Pod tím už to neva, tam už hrnce mám. A asi kolem prostor na odstavení. Já to totiž vypínám tak, že sundám z plotny, plotýnka se pak sama odstaví. A když je vypnuto tak zas na tom může cokoliv stát.
A pokud hodně vaříš a máš prostor možná bych zvážila tu širší, já nemám místo.
Trouba - samočistící, pyrolýza (to mám a dobrý, používám), výsuvy - ty nemám a měla jsem dát. Mám integrovanou funkci parní trouby, to je dobrý, jsem "konzerva" tak ze zvyku používám víc "klasiku", ale musím to začít víc používat.
Troubu mám ve výšce "na střed" ne pod linkou, ani ne až nad, a je to fakt dobrá výška. A nad ní mám mikrovlnu, což jsem si nepohlídala že je to moc vysoko (jsem malá). Mohlo to celý jít asi aspoň 10 cm níž. Pokud to někdo dává takto tak doporučuju dobře vyzkoušet na boso a na svou výšku. Já jsem to musela kvůli místu dát nad sebe, ale kdybych měla prostor dám mikrovlnku zvlášť níž, kvůli dětem, do té nahoře hůř dosáhnou. To mi tehdy nedošlo, byli mimina když se kuchyň stavěla.
|
Girili |
|
(3.2.2021 9:37:31) Zvazovala jsem taky trouby takto nad sebe, ale... nase kuchyn bude u jedne steny, dva 60 cm siroké bloky az do stropu na jedne straně, pak nasleduje klasicka linka - spodni a vrchni skrinky.
V jednom z tech velkych bloku bude urcite vestavena velka lednicka s mrazakem. A tam je ten kamen urazu - trouby by musely byt v tom druhem bloku vedle lednicky, coz nechce manzel, ze to bude lednicku zahrivat. A druhy duvod - do lednicky lezu porad, tak ji chci mit v tom blizsim bloku (troubu tak casto nepouzivam). Jenze kdyz budu mit trouby v tom vzdalenejsim bloku, pak to budu mit daleko k odkládací ploše...
Nejaky napad? Vic bloku kuchyne mit nebude a dat lednicku na opacnou stranu linky nez vysoky panel s troubami, taky nelze.
|
Mariana +2 |
|
(3.2.2021 10:18:17) Já mám taky málo místa. Mám to vedle sebe, a nic to nezahřívá. To je kapku předsudek z doby kdy trouby vytopily celou kuchyň. Je to jen "v hlavě". Moderní trouby už takto kolem sebe nehřejí. Moje trouba je kolem v podstatě "chladná".
Lednici nemám tedy vestavenou, ale "obestavnou. Mám širokou tu tzv. americkou, a kolem ní má udělaný z toho materiálu co z něj jsou korpusy takový "límec", takže lednicí a troubami je takový silnější panel z toho korpusu, a je to dostatečné, fakt se to nezahřívá.
Jediná je nevýhoda takového uspořádání, aby se nepotkala dvířka. Jelikož lednice má dveře na obě strany. Takže by bylo lepší mez to dát nějaký kus, ale já to mám takto prostě naknap, tak musím dávat pozor.
A co určitě doporučuju, můj nejoblíbenější kus v kuchyni, je vysoká výsuvná skříňka. To ani nemusí být moc široké. Kdyby šlo, dala bych to mezi tu lednici a trouby, ale hlavně kvůli těm dveřím, teplo problém není. Já mám tu výsuvnou z druhé strany té lednice, protože tam je zase zeď. já mám ty zdi totiž nepravidelné, tak to vyrovnává tu linku. A přidat další mi ubralo další kus pracovního místa.
|
|
Fern |
|
(3.2.2021 10:26:03) to už dnes neplatí že lednici ne vedle trouby.Kvalitní trouby už "netopí" a nejde od nich teplo.Viz co píšu výše.
|
susu. |
|
(3.2.2021 14:42:20) "to už dnes neplatí že lednici ne vedle trouby.Kvalitní trouby už "netopí" a nejde od nich teplo."
Ale podle feng šuej to stále dělá binec v energiích.
|
Girili |
|
(3.2.2021 15:20:59) susu, tuším, že podle toho manžel moc nejede.
|
|
|
|
Mariana +2 |
|
(3.2.2021 10:29:17) Já to tak mám. A do lednice taky lezu furt. Podle měn přejít kolem trouby není žádný světa kus. Jako problém to nijak nepociťuji.
Já mám úzký vysoký výsuv, pak lednici, pak na výšku blok - dole dvě široká šuplata, nad tím troubu, nad tím mikrovlnku a nad tím nějakou skříňku. A pak už je pracovní plocha.
Do lednice se chodí nejčastěji a ještě navíc se obchází ty dveře. Z trouby nejčastěji nakonec odkládám na ostrůvek s varnou desku který je naproti. Ale nijak by nevadilo kdyby bylo ob tu lednici. To není nic daleko od sebe.
Jediná věc co mi na tom seřazení vadí, je aby se nepotkala ta dvířka. Mně to problm ani nedělá zvykla jsem si, ale aby mi děti neťukly lednici otevřenými dvířky některé trouby.
Druhý věc pak co pociťuji jako problém, je že že mikrovlnka mi tak vyšlo vysoko až moc. Mám dvířka směrem dolů, podobně jako trouba. Chlap to měl na výšku v pořádku. A i já když jsem si to zkoušela když to stavěli tak mi to přišlo v pohodě. Jenže doma jsem bosky a když tam dávám něco většího přes ta dvířka tak už je to nepohodlné. No a děti si musí brát židli, hlavně těm na online škole začaly si dost ohřívat.
Pro mně by stačilo tak o 10cm níž. Pro děti by bylo lepší mít mikrovlnku jinde, ale na to nemám místo,tahle je ve velikosti trouby. Přemýšlím že pro ně pořídím nějakou menší ohřívací někam pohodlně pro ně dolů.
|
|
Peppa |
|
(3.2.2021 10:55:10) G., "V jednom z tech velkych bloku bude urcite vestavena velka lednicka s mrazakem"
To myslíš v bloku širokém 60 cm? Tak tam se ti žádná velká vestavná lednice s mrazákem nevejde, tam se ti vejde normální vestavěná lednice a ta je ve skutečnosti hrozně malá. Tak malá, že jsme ji po letech vyndali a koupili si volně stojící lednici š. 70 cm, takže vnitřní š. 60 je nádherná. Není to amerika, ale tu jsem nechtěla, ptž mi přijdou k ničemu. To už bych chtěla raději francouzskou, ale ty ceny byly šílené. U té vestavné počítej tak o 10 cm užší vnitřní prostor, pak ještě musíš počítat stěny té skříňky, do které ji dáš. Vestavná lednice už fakt nikdy, teď nám stojí v garáži jen tak na volno, klidně ti můžu změřit ten vnitřní rozměr. A když to má rozdělený šuplík na zeleninu, tak do toho jednoho dáš okurku leda úhlopříčně :(
EDIT Tak jsem to změřila, venkovní šířka 54 cm, vnitřní 48 cm!!! Nevím, jestli doba nějak pokročila, ale tato lednice nám ve skříni 60 cm pasovala tak akorát.
|
Mariana +2 |
|
(3.2.2021 11:25:57) S tím co píše Peppa souhlas, ty vestavný lednice jsou podle mně děsně malinkatý. Já mám "jen" 3člennou domácnost a to si nedovedu představit.
Já mám teda ze specifických důvodů tu americkou, ale nějaký extra efekt to nemá, i když děti hodně používají tu napojenou vodu. Doporučila bych klidně jakoukoliv ale hlavně co největší a širší. Já jsem ji nechala "orámovat" v designu korpusů a případně se jednou vymění za stejně velkou. Zvenku je nerez, vypadá to dobře. Vlastně nevidím důvod lednici schovávat do vestavby.
|
Peppa |
|
(3.2.2021 11:32:09) My jsme čtyři a narvat do ní týdenní nákup byl boj. Nemluvě o uložení uvařených jídel, tam se prostě nic nevešlo. Tak jsme koupili širší nerezovou Bosch a je to paráda.
|
|
Girili |
|
(3.2.2021 11:33:06) S vyberem a velikosti lednice problem nemam, porad bude mnohem vetsi, nez nase stavajici volne stojici. Vestavenou tentokrat chci, mj. i proto, aby to trochu vypadalo - kuchyn bude spojena s obyvakem a i tak bude vic nesouroda a clenita, nez bych chtela...
|
|
|
|
Mariana +2 |
|
(3.2.2021 10:56:59) A ještě teda doporučuju zvážit jaký byl byl ten blok - pokud tedy nezvítězí varianta s troubami. A jaké skříňky.
Mně se začaly postupně jevit všechny skříňky s dvířky jako nepraktické. Dole mám vyšší šuplíky. Jako celoblok je nejlepší takový ten celo výsuvný, a super je že může mí i menší šířku. mám jeden vysoký, a jeden jen pod linkou - na doplnění šířky.
Na horní skříňky - tu mám vlastně jen jednu ale velikánskou - tak mám takový dvířka zdvíhací nahoru a takovou vychytávku, že se to samo umí otevřít a zavřít. Otvírá se přitlačením na malinký čudlík v rámu se to zavírá. Velice doporučuju.
|
Girili |
|
(3.2.2021 11:57:06) Mariano, ten celovysuv si velmi chvali kamaradka, je to v uvaze. Diky.
|
|
|
|
jak |
|
(3.2.2021 10:26:52) Booster na všech, samočištění trouby.indukci s rámečkem.jak jsem bez toho všeho mohla dřív žít:).
|
Girili |
|
(3.2.2021 10:35:32) jak, co myslíš rámečkem u indukce?
|
|
|
|
holkamodroočka |
|
(3.2.2021 10:21:58) Za mě indukce s rámečkem. Tu v předchozím bytě jsem uštípla, vypadl mi litinový hrnec z ruky. Ale já jsem obecně nemehlo
|
Natascha |
|
(3.2.2021 10:35:20) To se stane, taky se nám uštípla. A po deseti letech praskla celá, mojí "zásluhou". Máme novou s rámečkem a vřele doporučuji. Je to záležitost několika stovek.
|
|
Girili |
|
(3.2.2021 10:37:20) Aha, rameček po krajich desky. Už jsem doma.
|
jak |
|
(3.2.2021 10:38:23) Ano,po okrajích.
|
|
|
|
Beat |
|
(3.2.2021 14:07:31) Girili koukni na blum - kuchyň na zkousku.. Dokonalá služba.
|
Girili |
|
(4.2.2021 8:22:35) To vypada zajimave. Diky.
|
|
|
holkamodroočka |
|
(3.2.2021 14:36:27) Vím, že na to ses neptala, ale dole místo skříněk všude plnovýsuvné šuplíky, a nahoru i dolu kvalitní kování, já mám Blum. A všude tiché dovírání, teď nevím, jak se to jmenuje.Tip on otevírání se mi neosvědčilo, pak byla umatlaná linka, tak mám nerez úchytky. A horní skříňky mám až do stropu, nahoře je lišta/maska, tak se tam neusazuje prach. Desku i obložení mám z jednoho materiálu, ale za indukcí mám čtverec z kaleného skla. Když to u vaření prská, tak to chrání tu desku, a dobře se to udržuje. Není to připevněné šrouby, ale silikonem po stranách, tak to nejde ani vidět. A všude hódně zásuvek. A špajku. Sice bydlím v paneláku, ale tu jsem si nechala a je naprosto dokonalá. A u skříňky s troubou mám tepelné štíty, a myslím, že i zespodu desky, kde je myčka, aby to neničila pára.
|
Girili |
|
(3.2.2021 15:20:12) Neptala přímo, ale jsem ráda za jakékoliv tipy. V podstatě jsi mi potvrdila můj návrh. Dole máme plnovýsuvné šuplíky plánované, nahoře skříňky zatím s dotykovým ovládáním, ale s otazníkem, zda to právě nebude pořád upatlané, pak bychom kdyžtak dodali úchytky. Tomu dáme asi chvilku čas na vyzkoušení.
|
Mariana +2 |
|
(3.2.2021 18:58:27) Taky doporučuju se co nejvíce zaměřit na kování, Blum je nejlepší.
A to bezdotykové, no možná zvážit, zapatlaný to totiž bude :) Mně bohatě stačí to zapatlaný bezdotykový ovládaní digestoře, indukce, obě trouby ... Ještě tak skříňky, tak to už bych nedala :) Já právě chtěla ještě dopsat doporučení že dát úchytky, bezdotykové je sice moderní a v katalogu vypadá super, ale v běžném provozu se to zapatlavá a je to vidět. Já mám u horní skříňky el.ovládání, a je super, ale mám to s úchytkou a je to tak podle mně fakt lepší. Vlastně to víc používám na zavření, to zmáčknu takový čudlík v kraji rámu skříňky a dvířka sjedou dolů.
To u horní si pochvaluji, ale mám to i u jedné dolní a tam je to spíš k vzteku, asi to odpojím. Mám to u skříňky pod dřezem, původně jsem tam chtěla dát koše, ale nakonec tam nejsou. A záměr byl, že mi stolař doporučil, že to nemusím otvírat rukama. Ale jak jsem malá, tak se o to prostě opřu a otvírám i když nechci. Ale možná vysoká modelka by se zvládla k té skříňce přiblížit bezkontaktně :) Já ne.
Jo a žádná z návštěv neumí tu el. skříňku zavřít, páč je na to takový grif, jen tak lehce šťouchnout, a ono to "dojede". Třeba moje máma se s tím elektrickým zavíráním nedokáže sžít. Tak doporučuju si to u někoho vyzkoušet, aby vám pak tyto vychytávky nelezly spíš na nervy :)
|
|
|
|
:-) zaregistrovaná |
|
(3.2.2021 21:00:50) varnou desku bych volila širší, ideál 80-90 cm. Krásně se tam pak vejdou hrnce. Nově uvažuji o varné desce s integrovanou digestoří. Nebo digestoř šikmá, aby se o hranu digestoře nemlátilo čelo. U trouby jsou důležité funkce, které skutečně používáte. Já používám jednu, max. dvě, z té velké nabídky. Plus ale páru při pečení chleba a dalšího pečiva. Na pečení teď nejvíc používám remosku, ta jde i několikrát denně.
|
zerat |
|
(4.2.2021 12:17:55) Jakou šířku varné desky mám netuším, ale myslím, že úplně běžnou. Když jsme kuchyni vybírali v truhlářství, tak nám tam hlavní mistr poradil, že nejlepší zkušenost má s bezrámečkovými, takovými, které mají pouze po stranách kovové pásky, které ale nevyčnívají nad povrch desky. Nedělá to prý potom problémy s tím, že se vedle sebe nevejdou větší hrnce. Musím říct, že toto se nám dost osvědčilo. U známých vidím, že ty rámečky opravdu umí překážet dosednutí hrnců na varnou plochu.
|
A. Andrs |
|
(4.2.2021 12:32:20) ja mam bezrameckovou a i bez jakekolv pasky, proste sklo az do konce, hrnec muze klidne precuhovat jak chce
|
|
|
|
|