petadurka |
|
(19.4.2022 19:33:29) Náš spolek chystá posezení a pohoštění pro sponzory, kteří finančně pomáhali během rekonstrukce po požáru. Pozváno je tak 150-200 lidí, těžko říct, kolik jich přijde. Objednat catering nechtějí, aby si lidi nemysleli, že to jsou ty jejich peníze. A teď si všichni lámou hlavu, co teda budeme nabízet. Bude asi taková ta německá klasika, Bratwurst v housce, maso z grilu, hranolky.
Napadá vás třeba něco, co se dá připravit doma a tam pak nabízet? Lidi ke grilu, lednice apod jsou zajištění. Pulled pork a pak na místě dávat do housek? Chilli con carne s chlebem?
Prosím o brainstorming, tady se ví všechno
|
daba+holčička |
|
(19.4.2022 19:37:19) tak jestli budete grilovat, tak k tomu nějaká zelenina, a pro vegetariány grilovaný sýr. Taky možno udělat bramborový salát, coleslaw...
|
|
Evžíček |
|
(19.4.2022 19:38:21) Vždy dělám pidi řízečky, jí je skoro každý. A oblíbené jsou jednohubky- malá kulička mozarelly, bazalka, cherry rajče- napíchnuté na jednom párátku.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(19.4.2022 19:42:18) Řízečky jsou fakt klasika, to je hodně vděčný.
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(19.4.2022 19:41:10) Jestli chcete něco domácího, tak třeba něco sladkýho, buchty nebo nějakou bábovku. A ze slanýho jsou vděčný záviny z listovýho těsta. To chutná skoro každýmu.
|
|
Jerry G. |
|
(19.4.2022 19:57:32) Gulas, rizecky, gyros..
|
Rodinová |
|
(19.4.2022 20:15:32) Gulas pro 200 lidi? Umis si to predstavit? To je 30 kilo masa, na to nemam naradi.
|
Muumi |
|
(19.4.2022 20:18:46) Radši si představím guláš pro 200 lidí, než pro tento počet obalovat řízky. To je moje představa pekla:).
|
Rodinová |
|
(19.4.2022 20:22:46) Peklo je oboji, to je desny cislo
|
|
holkamodroočka |
|
(19.4.2022 20:24:45) Slané štrůdly, sladké štrůdly, quiche, guláš, už namíchaný tatarák, věci, co se dají připravit den předem. Taky třeba okurkové a mrkvové kousky, které se dají namáčet do ochucené zakysanky. Nečekám, že každý ochutná od všeho..
|
|
daba+holčička |
|
(19.4.2022 20:24:52) Dají se koupit obalený přesmažený mražený. Ale chce to friťák v tomhle množství.
|
|
Stáňa * |
|
(19.4.2022 21:26:54) Asi měsíc zpátky jsme ve třech lidech obalovali ca 80 řízků a další dva lidi to smažili ve friťákách. Jako šlo to, ale trvalo to dlouho.
|
Ruth |
|
(20.4.2022 7:17:20) Jednou jsem s malou výpomocí u moře obalovala malé rybky v mouce a smažila je na oleji, asi 100 ks. Ještě dlouho jsem si připadala jak Chaplin, když utahoval šrouby.
|
|
|
|
Jerry G. |
|
(19.4.2022 20:26:55) Tak asi to nebude pripravovat jeden clovek.
|
|
Pruhovaná |
|
(20.4.2022 0:36:46) Počítala bych max 25 kilo, to stačí, mám zkušenost. Ale chce to veliké nádoby, aby se to nevařilo na pětkrát, to už je pakárna 🤷. Mně by přišla fajn polívka.
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(20.4.2022 8:34:41) guláš pro takové množství lidí už předpokládá aspoň trochu profi kuchyň... pokud by ta možnost byla, je to ideální jídlo... no a nebo pak sehnat kotlík (ten velký, ideálně 50 l), nachystat základ doma a pak dovařit na místě na ohni ve stylu kotlíkového guláše, na to chlapi obvykle dost slyší - náklady jsou poměrně přijatelné a kotlík je vyloženě atrakce
|
neznámá |
|
(20.4.2022 8:52:29) Profi ani ne, ale něco speciálního na vaření ano, děláme ho na plotně na dříví. Na obyčejné varné desce si to neumím představit. Vařila jsem na ní med na medovinu, hrnec přes celou desku, zapnuté všechny plotýnky a stejně trvalo věčnost než se to celé svařilo. Jsem si nadávala, že kdybych nebyla líná a roztopila pod plotnou, už to dávno mám.
|
|
|
|
|