Termix |
|
(29.5.2022 23:09:23) Prosím, poraďte. Včera jsem dělala k obědu kuřecí řízky, ale sobě jsem je chtěla udělat pečené v troubě. Internet se hemží krásnými fotkami, moje pečení řízky dopadly tragicky. Byly suché, strouhanka prostě syrová. Jednoduše nechutnalo mi to. Chtěla jsem je mít dietnější. Jak tedy pečete řízky v troubě? Já teda naštěstí takto udělala jen dva, tušila jsem, že to dopadne blbě. A druhý dotaz je právě k tomu těstíčku. Opět, internet je nacpaný různými dobrotami obalenými v těstíčku, položené na pečicí papír a dozlatova upečené. Zkoušela jsem takto udělat květák, cuketu a celer. Výsledek byl blemc, který nikdo nechtěl, těstíčko absolutně nedrželo a komplet se přilepilo na ten pečicí papír a to, co původně mělo být obalené, bylo "nahé". Jak to děláte? Prosím, poraďte mi váš tajný grif, který internet přede mnou tají.
|
Bouřka |
|
(29.5.2022 23:19:29) No já mám podobnou zkušenost. U těch řízků je to snad tak, že se zprudka osmahnou a pak se dávají do trouby, případně se na ně dává ještě máslo. Zkoušela jsem rybí, výsledek nevalný. Květák byl svlečen nebo obalen gumovým cosi. Vzdala jsem to.
|
|
Monika |
|
(29.5.2022 23:19:51) Termixi, můj názor je, že věci v těstíčku je prostě třeba smažit pěkně nezdravě na oleji , vůbec si neumím představit, že by mohlo fungovat položit na pečící papír? To jsem tedy zvědavá, jestli to někdo umí a poradí
|
|
breburda71 |
|
(29.5.2022 23:28:24) Testicko neporadim, ale rizky v troube delam porad..Mam litinovy hrnec, v tom rozpalim vetsi mnozstvi oleje, a ty rizky tim olejem jen protahnu, fakt jen malou chvilku, prendam na pececi papir a upecu dozlatova v troube, bezvadny je to hlavne na maso, ktere se dela dele, veprove a kureci stehenni..A kdyz se dela vetsi mnozstvi, tak u toho clovek nemusi stat..Pecu v troube cca na 170 st..
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(29.5.2022 23:36:47) já dělám takto: řízky, lepší jsou z kuřecích stehen než prsou, osolím a posypu sušeným česnekem. pak namočím do rozpuštěného másla. pak hodím do strouhanky s parmezánem a tymiánem (2 díly strouhanky, 1 díl parmezánu, sušený tymián dle chuti. peču v troubě na 180°, ideální je uprostřed pečení otočit. vyndavám, když jsou takový zlatavý. parmezánu se nesmí dát zbytečně moc, pak se to "rozteče"
|
|
Pruhovaná |
|
(30.5.2022 7:50:43) Já na sádle, olej je moc cítit...olejem 🙂.
|
|
|