| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Těstíčko na obalení

 Celkem 28 názorů.
 Termix 


Téma: Těstíčko na obalení 

(29.5.2022 23:09:23)
Prosím, poraďte.
Včera jsem dělala k obědu kuřecí řízky, ale sobě jsem je chtěla udělat pečené v troubě. Internet se hemží krásnými fotkami, moje pečení řízky dopadly tragicky. Byly suché, strouhanka prostě syrová. Jednoduše nechutnalo mi to. Chtěla jsem je mít dietnější. Jak tedy pečete řízky v troubě? Já teda naštěstí takto udělala jen dva, tušila jsem, že to dopadne blbě.
A druhý dotaz je právě k tomu těstíčku. Opět, internet je nacpaný různými dobrotami obalenými v těstíčku, položené na pečicí papír a dozlatova upečené. Zkoušela jsem takto udělat květák, cuketu a celer. Výsledek byl blemc, který nikdo nechtěl, těstíčko absolutně nedrželo a komplet se přilepilo na ten pečicí papír a to, co původně mělo být obalené, bylo "nahé".
Jak to děláte? Prosím, poraďte mi váš tajný grif, který internet přede mnou tají.
 Bouřka 


Re: Těstíčko na obalení 

(29.5.2022 23:19:29)
No já mám podobnou zkušenost. U těch řízků je to snad tak, že se zprudka osmahnou a pak se dávají do trouby, případně se na ně dává ještě máslo. Zkoušela jsem rybí, výsledek nevalný. Květák byl svlečen nebo obalen gumovým cosi. Vzdala jsem to.
 Monika 


Re: Těstíčko na obalení 

(29.5.2022 23:19:51)
Termixi, můj názor je, že věci v těstíčku je prostě třeba smažit pěkně nezdravě na oleji , vůbec si neumím představit, že by mohlo fungovat položit na pečící papír? To jsem tedy zvědavá, jestli to někdo umí a poradí :-)
 breburda71 


Re: Těstíčko na obalení 

(29.5.2022 23:28:24)
Testicko neporadim, ale rizky v troube delam porad..Mam litinovy hrnec, v tom rozpalim vetsi mnozstvi oleje, a ty rizky tim olejem jen protahnu, fakt jen malou chvilku, prendam na pececi papir a upecu dozlatova v troube, bezvadny je to hlavne na maso, ktere se dela dele, veprove a kureci stehenni..A kdyz se dela vetsi mnozstvi, tak u toho clovek nemusi stat..Pecu v troube cca na 170 st..
 Ráchel, 3 děti 


Re: Těstíčko na obalení 

(29.5.2022 23:36:47)
já dělám takto: řízky, lepší jsou z kuřecích stehen než prsou, osolím a posypu sušeným česnekem. pak namočím do rozpuštěného másla. pak hodím do strouhanky s parmezánem a tymiánem (2 díly strouhanky, 1 díl parmezánu, sušený tymián dle chuti.
peču v troubě na 180°, ideální je uprostřed pečení otočit. vyndavám, když jsou takový zlatavý. parmezánu se nesmí dát zbytečně moc, pak se to "rozteče"
 Pruhovaná 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 7:50:43)
Já na sádle, olej je moc cítit...olejem 🙂.
 Pruhovaná 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 7:50:04)
Květák pečený v troubě namočím do těstíčka, obalim ve strouhance a hojně zaliju oliváčem. Jednou otočím. Výhoda je, že to je míň práce. Dietnější to nebude...
Řízky z trouby asi nemohou být z prsou, to je suchý tak jako tak.
Holt buď dieta, nebo dobrý jídlo, no 😉 (nadsázka samozřejmě, ale...)
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 8:15:58)
Myslím, že bez předsmažení to nebude nikdy ono... alespoň kratinké, aby se ten obal zatáhl... ~d~
jinak dělám v těstíčku v troubě akorát květák buffalo (podle angrešt) a i tam mám podezření, že by to z friťáku chutnalo ještě lépe (to těstíčko) ~t~
pro jistotu to ani nezkouším, friťák nemám a rodina by to pak mohla chtít častěji a smažit na pánvi mě nebaví ~t~
 Avi+ 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 8:16:39)
Taky si počkám na radu, především od angrešta. Dělala jsem podle jejího receptu vychvalovaný bufalo květák a byla to přímo katastrofa. Těstíčko sjelo dolů, květák stále tvrdý, nakonec jsem ho vytáhla z trouby, obalila v trojobalu a usmažila ve friťáku. Mrzí mě to, určitě to musí být skvělé, když se povede.~z~
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 8:40:26)
To jsem zrovna chtěla napsat. Měla jsem holý květák a okolo rozteklý těstíčko. A postupovala jsem přesně podle receptu.
 Termix 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 9:25:16)
Jo jo, Buffalo květák od Angrešt vypadá luxusně. Ten můj byl děs běs.
 Muumi 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 9:49:40)
Květák se mi taky nepovedl, hlásím se do klubu.

Ale v troubě děláme "obrácené řízky z trouby" podle Kuchařky pro dceru, a normální už nikdo nechce. Ale taky se to musí na chvíli opéct na pánvi.
https://fresh.iprima.cz/obracene-rizky-z-trouby
 Monika 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 9:41:57)
Avi a nemá se ten květák před obalováním předvařit? My to tedy děláme se smaženým (vím ale, že někdo smaží květák syrový). Ale jinak, jak zabránit sjetí těsíčka při pečení by mě taky zajímalo - podle mého je potřeba na začátku opravdu vysoká teplota, aby se to zatáhlo.
 Avi+ 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 10:17:49)
Moniko, v receptu právě bylo omytý a osušený květák. Jinak u smažení ho předvařuji. To bude asi nějaké kouzlo osobnosti Angrešta, že jí to drží a povede se~t~
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 11:04:39)
Koukám, že se to nepovedlo nikomu. Přitom všichni psali jak je to super. Tak jsem se taky napálila.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 12:34:19)
tak já se hlásím k těm, co jim těstíčko z květáku buffalo nesjelo ~:-D
dělala jsem několikrát a vždycky super ~d~
možná je to hustotou? ~d~
 libik 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 12:45:05)
Jestli mají dole ve farmáři květák, jdu do toho, to by bylo ~:-D
 libik 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 12:49:53)
jinak podle tohoto videa se mi to zdá snadné

https://www.facebook.com/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fcarujeme.cz%2Fvideo-kvetak-ve-stylu-buffalo-kridelek%2F
 K_at 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 12:48:57)
Určitě hustota. A nebát se to prostě nakydat na ten květák. 😂 Jinak cokoliv dělám takového, házím do hodně rozehřáté trouby na rozpálený plech a horký vzduch. ~d~
 apo-lena 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 20:12:46)
Taky jsem několikrát dělala buffalo květák podle angreština receptu a dopadl dobře. Těstíčko mám husté.
 Bouřka 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 20:27:56)
já to zkusila dvakrát a pokaždé katastrofa
 Termix 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 9:39:32)
Já právě koukala na nějaké zdravější stránky a tam houfně píšou, že obalí v jogurtu a ve strouhance a šup do trouby na pečicí papír. No a chtěla jsem to vyzkoušet. My zase řízky tak často nemáme, aby mě smažení trápilo, ale protože už dříve se mi fakt nepovedl ten Buffalo květák a teď ani ten celer a cuketa v těstíčku, prostě si říkám, že buď jsem úplně neschopná a nebo je ještě nějaké tajemství :-)
 Monika 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 9:45:37)
Termixi, ještě si dovedu představit, že budou jakž takž držet ty řízky, které jsou ploché a když zaplníš pekáček, tak asi navrchu něco zůstane. Ovšem netuším tedy, co s tím papírem resp. spodní stranu řízků - to si neumím představit, že vyndáš maso i se strouhankou vespod ...
 Avi+ 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 11:57:06)
Termix, jediné, co se mi na způsob řízků povedlo a bylo to moc dobrý, byly kuřecí kousky namočené v podmáslí a obalené v drcených kukuřičných lupínkách. Upečené v troubě bez tuku na pečícím papíru.
 magrata1 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 9:47:20)
Tchyně dělá skvělé řízky v troubě, snažila jsem se o ně dle jejího návodu. Výsledkem byly suché hnusoby, konzistence jako překližka, ta masová vlákna byla jako slisované piliny~o~.
Tchyně dává do trouby syrové. Mají být na sebe namačkané. Víc už si nepamatuju, vzdala jsem to.
 libik 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 10:59:47)
Já v troubě nechávám řízky dojít, to znamená, že je rychle zprudka osmažím na oleji a dám na 20 minut dojít v troubě na 150 stupňů.
Nejsou nacucané a jsou křehké.

Ono podle mého názoru "zdravý řízek" je oxymorón~:-D
 Despi 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 16:37:22)
Pridávám se do klubu těch, které ten um nemají.
Ve vaření mi nic nejde samo. Všechny chyby si musím projit a malokdy mi věci fungují na první dobrou.. ~f~
Ale v pečení bez tuku je dobrá
prý horkovzdušná fritéza.
Nicméně nemám vlastní zkusenost. Jen od kamarádky.
Další krám do baráku když jsme tři.. to je zbytečné.
 Bouřka 


Re: Těstíčko na obalení 

(30.5.2022 20:27:27)
jak píše Juliet, fritéza je skvělá až na fritování ~t~ Taky jí používám na kde co, ale na ty věci v obalu teda ne. A mám dojem, že ti co jo, ji používaj místo trouby a nikoli friťáku, tj. stejně to nejdřív rychle osmahnou a tam dají dodělat.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.