karma |
|
(5.6.2023 10:07:01) V návaznosti na inspirativní " rychlé buchty" prosím, máte li oblíbené a vyzkoušené hrnkove recepty, které jsou nejrychlejší, podělte se!
|
klíčnice |
|
(5.6.2023 11:48:07) https://www.toprecepty.cz/recept/18981-nadychany-hrneckovy-pernik/ momentálně tohle těsto používám alá muffiny a doprostřed dávám marmeládu nebo povidla.
|
|
Gladya, bývalá dasa, |
|
(5.6.2023 12:32:03) Dělám šlehačkovou bábovku, když máš ruční šlehač nebo robota, je to rychlé,
4 vajíčka 1 hrnek cukru 2 hrnky hladké mouky prdope smetana ke šlehání
rozšlehám celá vajíčka s cukrem (případně i vanilkový cukr), pak přidám mouku s prdope a smetanu a všechno rozšlehám dohromady. Dám do bymyštěné a vysypaní formy a peču. Většinou dělám mramorovanou, do části těsta dám kakao.
|
TaJ |
|
(5.6.2023 12:39:33) Gladyo, dělám téměř stejnou, akorát to nemám na hrníčky, ale na váhu, což jsou jen dvě věci, cukr a mouka. A ani nešlehám šlehačem, jen to rozšlehám metličkou v míse, je to fakt hned, dávám buď kakao, nebo čokoládu nasekanou na kousky, někdy přidám nastrouhané jablíčko, někdy rozmačkané banány, nebo rozinky apod. S tou šlehačkou je to super, že je to krásně vláčné a člověk nemusí třít žádný tuk, nebo ho rozpouštět, nebo dávat olej apod. Až bude červený rybíz, tak chci vyzkoušet do ní naházet rybíz, taková bublanina v bábovkové formě . Syn má rybízovou bublaninu hrozně rád, ačkoli jinak by rybíz nejedl ani náhodou. A děkuju za tip, zkusím to příště na ty hrníčky, jestli to vyjde stejně. Sice mám váhu vždycky po ruce a je asi jedno, jestli to sypu do hrníčků, nebo do té mísy od váhy, ale určitě to vyzkouším
|
Kaipa |
|
(5.6.2023 14:18:13) TaJ, určitě zkus ten elektrický šlehač, při jeho použití jsou tyto hrníčkové buchty jak obláček. Fakt je to oproti šlehání metličkou rozdíl.
|
TaJ |
|
(5.6.2023 15:34:25) Kaipo, jo, zkusím, jestli to bude takový rozdíl, my i takhle ji tedy máme krásně měkkou a kyprou. Já vlastně téměř nic nešlehám elektrickým šlehačem, jenom bramborovou kaši. I kynuté těsto zpracovávám ručně, mám tu práci s těstem ráda.
|
|
|
|
|
Lenka Pražanda |
|
(5.6.2023 12:56:41) Proč je tam soda? Ta se přeci aktivuje octem nebo citronem, ale ten tam chybí.
|
HelenaPa |
|
(5.6.2023 15:32:05) Soda rozkládá i teplem. Ale kyselé prostředí to urychlí.
|
|
Lenka Pražanda |
|
(6.6.2023 9:30:52) Mě právě zajímá proč je tam oboje? Jaký to má význam? Třené buchty hodně šlehám, pak stačí jen trochu prášku do pečiva a jsou krásně nadýchané.
|
Lenka Pražanda |
|
(6.6.2023 10:02:05) Děkuji. Takže to tam oboje být nemusí. Já mám tyhle recepty v kuchařce v sekci třené, tak tomu tak říkám. Ve skutečnosti naházím všechno do robota a zamíchám. Do bábovky kde jsou dva hrnky mouky dám jen 2/3 prdopeče a úplně to stačí.
|
|
|
|
|