5.6.2023 14:02:11 susu.
Re: Hrnková buchta/bábovka
No:
2 hrnky mouky
1 hrnek cukru
1 kypřicí prášek
2-3 vajíčka (jak mám/chce se mi)
hrnek mléka
olej - 10 lžic
Oleje dávám klidně míň a nic se neděje.
Mám-li chuť, ohřeju v mléce máslo místo oleje, lepší podle mě.
Přidávám vanilkový cukr.
Mléka dám od oka tolik, aby buchta byla řidší než s jedním hrnkem.
Dochucuju kde čím - sekané ořechy, perníkové koření, skořice, kakao, kousky čokolády, sušené ovoce, čerstvé ovoce (výsledek typ bublanina), kokos, mák, ....
Běžně dle možností natřu marmeládou, poleju polevou, zdobím krémem nebo šlehačkou, posýpkou,
Prostě jedno těsto na milion způsobů, jak mám zrovna chuť, suroviny ve špajzu a čas se tím zabývat.
Odpovědět