| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kynutí za studena

 Celkem 8 názorů.
 K_at 


Téma: Kynutí za studena  

(13.1.2025 20:53:03)
Mohla bych těsto na vánočku strčit do lednice? Nebo je to blbost? Když bych potřebovala večer zadělat těsto a péct druhý den. Nebo ráno zadělat a večer péct.... ????
Nejdřív teda nechat vzejít v teple, znovu prohnist a potom dát do chladna třeba?
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kynutí za studena  

(13.1.2025 20:59:44)
Určitě to jde.
 neznámá 


Re: Kynutí za studena  

(13.1.2025 21:29:10)
Já to tak dělám běžně, zrovna mám v lednici vánočku. Asi z půl kila mouky a půlky droždí.
Tu jsem uhnětla, nechala vykynout, umotala, přikryla lehce igelitem, aby mohla kynout a strčila jsem ji do lednice. Ráno ji upeču.
Rohlíky k snídani dělám stejně.

Nebo si zadělám sladké těsto, já minimálně z kila mouky spíš dvou, uhnětu, vrazím do ledničky a několik dní z toho odebírám a dělám, co potřebuji. Akorát to pak umotané dýl kyne, jak je těsto chladné z lednice.

Kynuté jinak ani nedělám, časově mi to moc nevychází.
 Martina, 2 kluci 


Re: Kynutí za studena  

(13.1.2025 21:41:50)
To musím zkusit - jak dlouho necháš těsto k odebírání? Stačily by mi 4 dny :-)
Při odebírání celou hmotu propracuješ nebo si uštípneš a je to?
 neznámá 


Re: Kynutí za studena  

(13.1.2025 21:48:19)
Čtyři dny běžně. Původní recept má na stránkách Maštkrtnica, asi jako recept na babku, ale já dělám od oka, už vím, že do mojí ledničky je ideální na kilo mouky kostka droždí.
Jen uhnípnu a uhnípnutý vytvaruji, na zbytek těsta nesahám a vrátím ho zpět do lednice.

Nebo by šlo udělat bochánky, jako když se nechává v lednici těsto na pizzu a odebírat po bochánku, Že mě to nenapadlo dřív, takové elegantní řešení.~:-D
 Martina, 2 kluci 


Re: Kynutí za studena  

(13.1.2025 22:02:49)
Díky moc!
 Martina, 2 kluci 


Re: Kynutí za studena  

(13.1.2025 21:39:53)
Mně vyhovuje strčit do lednice těsto, motat až ráno, je to nadýchanější. Dávám tam i polovinu kvasnic - na dlouhé studené kynutí.
U chleba z kvásku je mi to fuk, umotám večer, peču ráno.
U všeho je potřeba to těsto či výrobek nechat ohřát, tedy pobýt mimo lednici.
 Anadar 


Re: Kynutí za studena  

(14.1.2025 9:01:59)
Blbost to není.
Kynuté těsto se dá po uhnětení dát do lednice a po příchodu z práce se s ním může normálně pracovat.Akorát se musí nechat rozehřát.Takže já volám v časném odpoledni z práce domů a prosím zde přítomné členy,aby těsto dali z lednice na pult,aby už v podvečer bylo akorát.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.