Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
holkamodroočka | 156337 |
18.11.2024 14:56:01
Už jsem psala, doma to budu dělat úplně v jiném množství, to je jasné. Ale i tak bych chtěla přesné recepty, poměr pak upravím dle počtu strávníků 🙂
|
Ropucha + 2 | 120300 |
18.11.2024 13:24:18
Girili, také bych se přikláněla k tomuto vysvětlení.
Před 35 lety jsem byla na brigádě v kuchyni na letním táboře, kde vařily kuchařky ze školní jídelny. Předpokládám, že vybavení a receptury se tehdy používaly ve všech kuchyních stejné. A pomazánky jsme vyráběly tak, že jsme kostky másla házely do obřího mixéru a do rozšlehaného másla pak postupně šly další ingredience. Žádná další kouzla. Já jsem tedy většinu tehdejších pomazánek neměla ráda a už nikdy v životě je netoužím vidět, natož jíst , ale pod pokličku výroby jsem nahlédla. Je ovšem možné, že dneska se používají nové receptury. |
Girili | 117849 |
18.11.2024 11:37:53
Mám pocit, že už se to tu kdysi řešilo a většinově jsme došly k tomu, že mimořádnost školkových pomazánek je v našlehání do pěnové konzistence, čehož nejde v domácích objemech a s domácí technikou dosáhnout...
|
Girili | 117849 |
18.11.2024 11:33:11
Mám zkušenost, že ve školce ani nemusí být nic extra, aby to pro dítě bylo atraktivnější než doma. Poslední dobou si synek při odpoledním vyzvedávání z MŠ občas vyprosí kus pečiva od svačiny s sebou. Posledně to bylo jen s obyčejným pomazánkovým máslem. Doma by to nejedl.
|
holkamodroočka | 156337 |
17.11.2024 16:40:16
U nás se dělají pomazánky často, domácí, s máslem. Ty hotové nekupujeme. Ale ty školkové byly prostě nej. Já vím, že to množství hraje roli, ale i tak bych byla ráda za normovanou gramáž, človek už si to převede na aktuální množství strávníků. Ale aspoň bude znát všechny suroviny, protože doma to dělá každý trošku jinak.
|
mamoch | 107553 |
17.11.2024 16:36:47
Tak pomazánky ve školce byla noční můra dcery, nikdy tam nejedla žádnou a pamatuje si to dodnes / už 35 let:) / U nás se pomazánky nedělají, nikdo nemá rád "rozpatlané něco s něčím" a nějak se to předává do další generace.
|
karma | 94498 |
17.11.2024 16:16:00
Jo, paní kuchařka, evidentně odbornice každým coulem, toto říkala. Není důvod pochybovat 😀. To samé mi říkala jiná pí kuchařka ze školní jídelny, když js m loudila tajemství školní krupice kaše. Tak zase říkala, že ji vaří " tahle", prostě hrozně dlouho v obr kotli a dolevaji mléko. Že doma ji taky má jinou.
Škoda 😀! |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
17.11.2024 16:07:49
Ano, tak jsem to myslela .. vyšlehat v průmyslovém robotu 2 kg másla lze na úplně jiné úrovni než 100g v domácím robotu, byť by byl sebelepší...
|
karma | 94498 |
17.11.2024 15:40:40
Jak někdo píše.kdyzb jsem byla jednou na pobytu se skupinkou děti v zarizeni, kam právě jezdily školy a školky, byly tam tak luxusní pomazánky, že jsem zahodila všechny zábrany😃.... A šla se optat do kuchyně. A paní kuchařka mi říkala, že to množství, které se proslehava, je trochu ta " tajná přísada". Že i když to dělá pak doma, není to takové, je to jine. Prostě vstupní přísady zachová, ale strávníků násobně méně.
|
TaJ | 81121 |
17.11.2024 15:28:32
Tak chleba s máslem a džemem, nebo medem snídám každý den. Máslo je sice tak trochu luxus, ale radši se omezíme jinde. Nic jiného, než klasické máslo si na pečivo nedáváme. Na pomazánky lučinu, žervé, nebo tvaroh...asi žádná cena másla mě nepřinutí mazat si na pečivo Ramu, nebo něco podobného. Ale jinak na pomazánky se nechám ráda inspirovat, syn jí jen vajíčkovou a rybičkovou, ale tu nechce do školy, jen tu vajíčkovou.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.