| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

  (?)
 Názory 110 z 12324  [Dalších 12314 >>]
luthienka 77117
9.2.2020 21:29:51
Ale jde - sůl vytahuje vodu. Ta se pak musí slevat, pokud vytéká.
luthienka 77117
9.2.2020 21:28:47
Ja znam recept na 1:1 cukr a sůl. A nějaké kořeni, kakao. Je to pak slané, ale ne moc. Myslím, ze to je inspirace od E. Ridi.
P.T. Cruiser 139258
9.2.2020 13:48:57
Neumím sušenou panenku, ale podle toho co jsem viděla v SSSR a později Rusku, je fígl v tom že maso musí viset v průvanu.
Kolem Volhy sušili i ryby velikosti našich vánočních kaprů na balkónech v panelácích a nekazilo se jim nic. Nasolili, pověsili na šňůry a suchý stepní vzduch to dodělal. (Ryby se kazí nejrychleji a byly OK.) V ledničce to asi prostě nejde.
. ToAr 157190
9.2.2020 11:57:42
ja ti verim, ze je to podle receptu, sul funguje urcite jako konzervant, aby aby zabranila tleni masa, musi byt to maso tou soli doslova nasycene, ale pak bude to co popisujes, presolene

dulezity tam prave bude ten suchy vzduch nebo nejake umele suseni kourem nebo jak to delaji,

kdyz das soli min riskujes, ze se maso zkazi, dle meho

ale ja jsem tady na tomhle serveru uplne nejhorsi kucharka, takze me neber vazne ani trochu
holkamodroočka 156337
9.2.2020 11:40:59
Jela jsem podle Pana Cuketky a Francouzské kuchařky (Bali) - volně inspirováno sušeným kachním prsem.
. ToAr 157190
9.2.2020 11:37:22
susena panenka se musi klimbat nekde kde je velmi velke sucho a morsky vzduch nekolik tydnu na parnem slunci, vubec si nedokazu predstavit, jak by to fungovalo v mistnich klimatickych podminkach
holkamodroočka 156337
9.2.2020 11:22:21
Naložila jsem panenku do soli, jela jsem podle dvou receptů.
1. recept - naložena v soli 12 hodin, pak očištěná od soli, zamotaná v utěrce, v lednici 14 dní. Slaná celkem dost, ale dá se to.

2. recept - naložená v soli 14 dní. Je slaná příšerně.

Obě masa nakrájené na tenoučké plátky, kromě té slanosti moc dobré. Uvažuji o tom snížit dobu v soli na 8-10 hod. Ale bude to stačit, nehrozí tam nějaké zdravotní riziko? Předpokládám, že sůl funguje jako konzervant.

Máte někdo zkušenost?~x~
Bouřka 7675
7.2.2020 19:41:50
Vaří se to podle velikosti, ale poměrně dlouho. A lepší je to upéct, to trvá nejméně hodinu. Většinou se balí do alobalu. Do výsledku by měla jít snadno zapíchnout vidlička. Loupe se tepelně upravená. Já jí teda nejraději hodím do pomalého hrnce přes noc a je vystaráno.
troposfera36 152458
7.2.2020 19:31:28
Valkyro, prosim, asi uplne blby dotaz. Ale jak se vari ta repa ? Dneska jsem videla v obchode sitku s asi 5-7 malyma repama ( velikost zhruba jako ty vakuovane ).
Kdy se to loupe? Hned, nebo po uvareni? A jak dlouho se to vari?
troposfera36 152458
7.2.2020 19:28:57
Tak já si dneska zase nastrouhala repu, tentokrat jsem tam pridala kysane zeli a tu majonezu. A je to vyborny.
 Názory 110 z 12324  [Dalších 12314 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.