| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

  (?)
 Názory 110 z 12192  [Dalších 12182 >>]
Girili + // 117849
14.9.2019 10:13:10
Šipky sušené cele pri pokojové teplotě ti zplesnivi.
Hanka 75 76332
13.9.2019 23:55:54
Jo tu druhou a třetí várku upřesním, že tím myslím, druhák, třeták, tj. z prvních již použitých šípků znovu dělám čaj, zaliji horkou vodou atd. (neměla by tam být velká časová prodleva, protože jednou vřené (ohřívané) by se nemělo víc jak jednou znovu ohřívat.
Ale takto je to OK i třikrát - dělám to co to jde, aby čaj měl ještě chuť a opravdu mívá (také podle toho kolik použiji šípků, čím více, tím koncentrovanější výsledek a také vícekrát jdou šípky znovupoužít.
Hanka 75 76332
13.9.2019 23:53:02
při pokojové teplotě se to myslím dá, ale trvá to déle, sušila jsem jen nad topením a nikdy mi nezplesnivěly, ale úplně nejlepší to asi není, protože to trvá dlouho
šípkový čaj milujeme, celá rodina, i děti a doporučuji s medem
my děláme tak (a takový ho milujeme), že zaliji šípky vroucí vodou a povařím (co nejkratší dobu, půl minuty, minutu..) a jak to jde poštouchám štouchadlem na brambory, (vařím, jen tak dlouho dokud už jdou rozmělnit), pak ještě chvilku nechám vařit, scedím přes cedník kvůli chloupkům a schladím přidáním studené vody pod cca 70-75 st. (aby se naničil vitamín C - proto i co nejkratší dobu vařím a zalévám vroucí vodou, neb mi přijde, že tak ušetřím šípky lépe vystavení teploty nad těch cca 75 st.) To si prosím dohledej při jaké teplotě se ničí vitamín C, já to nevím zcela přesně, tak at nemystifikuji.
Pokud možno ihned děám druhou várku, opět zaliji horkou vodou, prmíchám event. ještě poštouchám, sliji.. někdy dělám i třetí.
Nevím, zda to děláme takto dobře kvůli chloupkům, zda to něčemu neškodí, ale nikde jsem se nedočeetla, nedoptala, jak to je a chuť z těch rozmělněných a nebo jen celých namočených a povařených se nedá srovnat. Ten "náš" je plný šípkové chuti a všicni ho milujeme. Lze udělat stejně dobrý i z čerstvých, tak doporučuji nečekat až uschnou (a možná se to při pokojové teplotě nepovede) a užívat si šípkový čaj :-) nejlépe s medem, ten ho opravdu skvěle dochutí
holkamodroočka 156337
13.9.2019 22:22:52
Jsme v oblasti, kde není trouba~d~~d~
magrata1 95172
13.9.2019 21:10:48
Sušení si vyhledej, my střídáme vzduch a sušičku, dříve troubu.
pokud nechceš složitě cedit, nech šípky v celku a pak postupuj, jak jsi psala. My suché šípky před vařením nadrtíme (potluču je paličkou na maso přes utěrku), zalejeme teplou vodou a tak za hodinu už se to dá cedit. Aby tam nebyly chloupky, cedím přes kávový filtr.
Inka. 141843
13.9.2019 18:00:19
Děda sušil v troubě. V pokojové teplotě bych se bála, že zplesnivějí.
holkamodroočka 156337
13.9.2019 17:55:26
Dneska jsem natrhala šípky. Chci je připravit k sušení - tzn. umýt, osušit. Musí se odkrojit bubák a druhý konec? A je lepší šípky rozříznou kvůli sušení na půl? Budou se sušit v pokojové teplotě. A jak se pak vaří šípkový čaj? Někde jsem četla, že se jen šípky zalejí teplou vodou (ne vroucí), a nechají macerovat přes noc. A pak se čaj jen zlehka ohřeje. Děkuji za případné tipy.~x~
Marka 140743
8.9.2019 14:52:19
Radu nemám, ale nasmála jsem se. Díky ~t~
Tereza33 120401
7.9.2019 21:26:41
Baba neporadí, ale pobavila se královsky :-D

děkuji za prodloužení života ~t~~x~
sevenofnine 26164
7.9.2019 18:00:20
Tak to máš jak má být v neostré verzi, musíš nechat odležet, je zima, nech ji na lince a za týden ochutnej.
 Názory 110 z 12192  [Dalších 12182 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.