Lenka Pražanda | 128023 |
2.5.2023 13:01:06
Na takové dekorace se používá Isomalt. Královskou glazurou obarvenou na černo uděláš ty kontury a necháš zaschnout. Pak jednotlivé okýnka vyplníš isomaltem přesně podle barvy jak potřebuješ. Po vychladnutí vznikne tvrdá placka se kterou se dá snadno manipulovat. Nebo si vyleješ jen kruh a na ten pak namaluješ potřebný dekor.
Královská glazura se dá nahradit hodně hustou cukrovou polevou (ne bílkovou!), ale nebude to tak pevné. Místo isomaltu můžeš použít cukr jako na karamel, jenom ho musíš stáhnout dřív než začne karamelizovat. Ale nejsem si jistá, jestli po ztuhnutí bude úplně čirý jako ten isomalt. V obou případech pozor, hmota je velice horká a musí se s ní opatrně. |
Půlka psa | 24064 |
2.5.2023 12:36:27
Ve vodní lázni rozpustit jdou. Někam to laliješ a pak vykrajuješ. Přide mi ale, že je to nakonec totéž jako to udělat z barevné želatiny.
|
Půlka psa | 24064 |
2.5.2023 12:35:14
K silikonové ne a k tvrdé netuším. Možná pomůže ji zevnitř omastit, ale nevím.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
2.5.2023 12:31:07
a nezkoušely jste někdy rozpouštět želé bonbóny? si teď říkám, jestli by to nešlo nějak lépe? že ty by se asi pak daly okrajovat? ale to by asi musely být takové ty oskarky a ne haribo, že?
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
2.5.2023 12:19:19
To je krásný, snad si na to na vánoce vzpomenu.
|
Anadar | 27930 |
2.5.2023 12:13:05
Přesně jak píše Půlka,bonbony bez náplně,ty nejobyčejnější,je tam i nejvíc barev.
Půlko ,k formičce se to nepřilepí? |
Půlka psa | 24064 |
2.5.2023 12:05:05
Normální tvrdé bonpari bez náplně. Není to žádná věda, ztvrdne to dokonale. Jen se to snadno spálí, ale bonbóný jdou rozpouštět i ve vodní lázni. Hmotu pak naliješ do nějakých tvořítek nebo na pečící papír a necháš ztvrdnout tam. Výsledek má konzistenci půvoního bonbónu a změní se mu jen tvar.
|
žiraf | 54559 |
2.5.2023 11:54:15
Jaky druh bonparu použít? Jednou jsem zkoušela, ale bonbóny měly uvnitř nejakou lepkavou náplň, se kterou se jednak špatně pracovalo, a jednak to nebylo čiré. Díky za radu.
|
Anadar | 27930 |
2.5.2023 11:12:07
Okno se musí upéct vcelku.Jediné,co se dá měnit během výroby je eventuelní nedostatek materiálu ve vitráži,během pečení lze dosypat bonbonovou drť.
Po upečení nesahat,nemanipulovat,nechat vystydnout. |
Anadar | 27930 |
2.5.2023 11:08:23
Asi by to chtělo nějaké těstové rámy ,linecké je docela křehké,ale nějaký jednoduchý perník by to udržel.Koukala jsem na tvar,je to dělené okno.Čili vyřezat z těsta tvar a jednotlivé dílky vysypat bonparami podle barev.To by nemělo být složité. Rozkošný nápad tohle okno.
Na krému to vydrží,ono to má pořád charakter výchozího bonbonu.Samozřejmě ne týden,ale odhaduji že od ozdobení k podávání ano. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.