| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

  (?)
 Názory 110 z 11645  [Dalších 11635 >>]
Lenka Pražanda 128023
2.5.2023 13:01:06
Na takové dekorace se používá Isomalt. Královskou glazurou obarvenou na černo uděláš ty kontury a necháš zaschnout. Pak jednotlivé okýnka vyplníš isomaltem přesně podle barvy jak potřebuješ. Po vychladnutí vznikne tvrdá placka se kterou se dá snadno manipulovat. Nebo si vyleješ jen kruh a na ten pak namaluješ potřebný dekor.
Královská glazura se dá nahradit hodně hustou cukrovou polevou (ne bílkovou!), ale nebude to tak pevné. Místo isomaltu můžeš použít cukr jako na karamel, jenom ho musíš stáhnout dřív než začne karamelizovat. Ale nejsem si jistá, jestli po ztuhnutí bude úplně čirý jako ten isomalt.
V obou případech pozor, hmota je velice horká a musí se s ní opatrně.
Půlka psa 24064
2.5.2023 12:36:27
Ve vodní lázni rozpustit jdou. Někam to laliješ a pak vykrajuješ. Přide mi ale, že je to nakonec totéž jako to udělat z barevné želatiny.
Půlka psa 24064
2.5.2023 12:35:14
K silikonové ne a k tvrdé netuším. Možná pomůže ji zevnitř omastit, ale nevím.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
2.5.2023 12:31:07
a nezkoušely jste někdy rozpouštět želé bonbóny? si teď říkám, jestli by to nešlo nějak lépe? že ty by se asi pak daly okrajovat? ale to by asi musely být takové ty oskarky a ne haribo, že?
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
2.5.2023 12:19:19
To je krásný, snad si na to na vánoce vzpomenu.
Anadar 27930
2.5.2023 12:13:05
Přesně jak píše Půlka,bonbony bez náplně,ty nejobyčejnější,je tam i nejvíc barev.
Půlko ,k formičce se to nepřilepí?
Půlka psa 24064
2.5.2023 12:05:05
Normální tvrdé bonpari bez náplně. Není to žádná věda, ztvrdne to dokonale. Jen se to snadno spálí, ale bonbóný jdou rozpouštět i ve vodní lázni. Hmotu pak naliješ do nějakých tvořítek nebo na pečící papír a necháš ztvrdnout tam. Výsledek má konzistenci půvoního bonbónu a změní se mu jen tvar.
žiraf 54559
2.5.2023 11:54:15
Jaky druh bonparu použít? Jednou jsem zkoušela, ale bonbóny měly uvnitř nejakou lepkavou náplň, se kterou se jednak špatně pracovalo, a jednak to nebylo čiré. Díky za radu.
Anadar 27930
2.5.2023 11:12:07
Okno se musí upéct vcelku.Jediné,co se dá měnit během výroby je eventuelní nedostatek materiálu ve vitráži,během pečení lze dosypat bonbonovou drť.
Po upečení nesahat,nemanipulovat,nechat vystydnout.
Anadar 27930
2.5.2023 11:08:23
Asi by to chtělo nějaké těstové rámy ,linecké je docela křehké,ale nějaký jednoduchý perník by to udržel.Koukala jsem na tvar,je to dělené okno.Čili vyřezat z těsta tvar a jednotlivé dílky vysypat bonparami podle barev.To by nemělo být složité. Rozkošný nápad tohle okno.
Na krému to vydrží,ono to má pořád charakter výchozího bonbonu.Samozřejmě ne týden,ale odhaduji že od ozdobení k podávání ano.
 Názory 110 z 11645  [Dalších 11635 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.