24.3.2009 16:51:53 Gerberka1
asi ukončit kojení - rada
Taky jsem kvůli tomuhle ukončila kojení - skoro přesně v 1 roce.
Bylo to přesně jak píšeš - hodněkrát v noci vzhůru, kojit, prostě mu to už nestačilo. Já asi v 11 měsících už začala dávat UM ráno a večer a k tomu ještě přes den 3x kojila v noci už pak jenom 2x, postupně jsem zvyšovala dávku UM (zachutnalo mu moc!), takže pak hodně rychle se přestal takhle budit v noci.
U staršího jsem to taky nemusela řešit - ten spával celou noc od 5 měsíců, každé dítě je prostě jiné.
Měla jsem "odstrašující" příklad mé kamarádky: ta taky nějak nedokázala jakoby "vystihnout" ten správný okamžik na odstavování a teď jsou malému 2 roky a 4 měsíce, kojí ho neustále, v noci se absolutně nevyspí, malý ji neustále vyžaduje, samozřejmě spí s nimi v posteli, ona nalepená úplně na zdi chudák a odstavit už jakoby "nelze" (nebo aspoň ne tak snadno, že), protože malý už je pěkný chytrák. Podle mě už v tomhle věku je to dost veliké dítě, aby se okolo něho absolvovalo tohle všechno jako u mimina. Už je domluvená na nástup do práce a odstavit ne a ne a ne, ona ho asi bude kojit ještě ve školce nebo co. Tak tomuhle jsem se chtěla vyhnout, proto když bylo tolikrát buzení za noc, začala jsem postupně UM z flašky.
Ale na každé dítě zabírá třeba něco jiného, nevím, každý asi poradí něco jiného.
Já bych poradila - dát UM z flašky (pokud je maminka k tomu svolná a chce kojení ukončit - jinak je to NEKONEČNÉ - viz příklad mé kamarádky).
Odpovědět