8.6.2009 17:09:20 Winky
Re: Odvolání na vysoké škole
Pokud jsi dostala vyrozumění že jsi splnila podmínky přijímacího řízení, ale nebyl/a jsi přijata z důvodu kapacitního (velký počet uchazečů), odvoláním se nic nezkazí - přesně - mnoho studentů může být přijato i na jiný obor, který nakonec budou preferovat, a zbydou "volná místa", která se neobsazují podle pořadí pod čarou, ale podle toho kdo se odvolal. Když jsi udělala přijímačky ale odvolání vzdáš "že to nemá cenu" skutečně se nedostaneš
, těch 22 kč (nebo kolik) za doporučený dopis, pokud jsi přijímačky udělala, se opravdu může dost vyplatit.
A forma - na čistý list A4, vlevo nahoře adresa tvoje, pod tím vlevo adresa univerzity, jméno děkana který rozhodl, věc: Odvolání proti výsledku přijímacího řízení, text ve smyslu "odvolávám se proti výsledku přijímacího řízení ze dne..... na obor tenaten, jelikož jsem přesvědčena že jsem plně vyhověla všem požadavkům přijímacího řízení a o tento obor mám vážný zájem - zdůvodnit. A na závěr větičku že jsi připravena nastoupit ke studiu v řádném termínu....
Ovšem v případě že jsi nevyhověla podmínkám přijímacího řízení (neprošla nějakou částí přijímaček) tak to nemá naprosto smysl. To je fakt.
Odpovědět