10.6.2009 21:07:03 Simi+Fanoušek06, Vojtíšek09
Re: Další studium pro zdravotní sestry
Jak jsem psala, závěrečky jsem dělala před 3 lety, v tu dobu bylo studium ještě na 1,5 roku (teď jsem koukala, že je delší).
Školu jsem začala studovat při zaměstnání na podzim, kdy jsem absolvovala týden ve škole (většinou od 8 do 16 hodin).
Další soustředění bylo na jaře (to už bylo 14 dní) a na začátku se dělaly dílčí zkoušky z anestezie. Pak se jelo na zkoušku někdy v zimě (psychologie).
Další soustředění na podzim (opět 14 dní) a první den zkouška z intenzivní a resuscitační péče).
No a naposledy jsem byla ve škole na závěrečných zkouškách v dubnu 2006. Ty se skládaly z praktické části (kdy jsi si vytáhla z čeho ji budeš dělat - anestezie (popsat anest.přístroj+nějaké postupy anestezie, výkonů), intenzivní péče (tase dělala přímo na oddělení, myslím ARO) nebo resuscitace (test+předvedení resuscitace na figuríně dospělého a dítěte).
Ihned po skončení praktické části se přešlo do učeben, kde jsi si vytáhla jednu otázku z anestezie a jednu z resuscitace a intenzivní péče).
Teď podle nového modulu se ještě dá k tomu vybrat obor navíc (neodkladná péče, hemodialýza, operační středisko....)
Odpovědět