13.6.2009 17:24:38 fialka3
Nevím
Ahojky, tak musím říct, že fakt se nemůžu rozhodnout, i když to tady čtu nahoru dolů. V pátek jsme byli v Gennetu na genetickém UTZ (nebo jak se to jmenuje) a předtím na tripl testech (jsem 16 TT). Byla jsem už ve 12tt všechno bylo o.k. Jak testy, tak UTZ. A teď mám prý pozitivní testy, a to na roštěpové vady. Na UTZ mi doktorka řekla, že by se tím nezabývala, protože na UTZ by to bylo určitě vidět, ale jedním dechem dodala, že jistota ja až po amnio (je mi 39, takže základní riziko DS mám 1:110, ale UTZ to sníží na polovinu). Bohužel jsem těhotenství začínala s dvojčátky, ale jedno to vzdalo tzv. syndrom mizejícího dvojčete ...takže prý ty výsledky jsou zkreslené tím a ona je vůbec nebude počítat a ani jsme prý na ten skríning neměla chodit, ale i tak mi doporučila jít za genetikem. Ve středu tam jdeme a pak hned můžu na amnio, pokud se rozhodnu pro ... já fakt nevím, genetici vetšinou hned posílají na amnio (můj doktor mi řekl, to víte to jsou teoretici)... chvíli si říkám, že jo, pak zase, že ne. S manželem máme udělaný genotyp a jsem oba v pořádku. Ale pořád si říkám, co kdyby...jinak mi řekla, že 14 dní klidový režim... dovča až pak.
Odpovědět