14.6.2009 19:26:14 Mickey16
Re: Taky jste zastánci kroužkománie?
Tak v Německu je to ještě extrémnější. Miminka od šestinedělí na PEKIP, teda taky jsem tam chodila, spíš proto že bych se doma užrala nudou
malý mimina jsme masírovali, později se placatili po dece (nahý aby se mohli víc hejbat), ožužlávali hračky, píchali se prsty do očí a tak. Já v tom nic hlubokého neviděla, ale asi jsem byla jediná. Naprosto mě dostala matka která prohlásila (dětem bylo tenkrát kolem 3 měsíců) že je to pro ty děti strašlivě důležité, odmala být v kolektivu a sociálně se rozvíjet. Že její sousedka má stejně staré mimino a představte si- ona s ním nic nedělá, nemají žádnou organizovanou aktivitu! Ani se pravidelně nestýká s jinými miminy! Prý je mezi nima už velmi patrný rozdíl, co se sociální vyspělosti týče. Tak jsem tak koukala na to tříměsíční sociálně vyzrálé mimino a přemejšlela jsem jestli jsem divná já nebo ona
ostatní souhlasně přitakávaly, jak je to jen možné že se někdo dětem vůbec nevěnuje a nechodí s nima po šestinedělí někam (pekip, plavání, masáže...) a odpírá mu dětský kolektiv.
Odpovědět