29.7.2009 10:27:50 Aneka_
Re: Italský chrtík - krytí
Jeanne - pochybuji, že tady někdy někdo někomu vymlouval voříška - tedy hovoříme-li o opravdové križovatce a místo toho doporučoval psa s PP. Ano, místo psa bez PP raději s PP, ale voříšky tady většina chválí. Jistě je to každého věc, co si množí ale je blbosti lidí, že to kupují. Nejde jen o to, že jedinci nejsou mnohdy vzhledově ani podobni danému plemeni, jde o to, že si člověk kupuje nejen vzhled, ale i povahu a ta také není mnohdy zrovna košér, o zdraví nemluvě.
A ano KRYPL hovoří za vše, neboť má fenka po skvělých rodičích má LP 3/4 (nohy nejsou prakticky za chůze v kloubu, má vadu kyčlí, je slepá a trpí na páteř - to vše od útlého mládí. později se přidaly zuby a nějaké operace cca od 5ti let. Mám ji bezmála 11let a kupovala !!!! ano kupovala jsem ji od lidí, kteří byli z ní nešťastní a hlavně z toho, že přeci byla po výborných rodičích a tak jsme pátrali a dopatrali se opravdového důvodu proč nebyli rodiče uchovněni.Kdyby to řekli narovinu, mohli vybrat majitele, kteří by si takového psa vzali a né ro tutlat a lhát a prodat takového psa komukoli. Ano, nazývám ji kryplem a nejsem daleko od pravdy. Má u nás skvělý život a dožije ho u nás(asi brzy - má rakovinu), ale onen krypl není nadávka, je to holý fakt. A takových faktů je nespočet. Jinak já se také extra nezbývám chovatelstvím, byť nám chovné psy s PP(a netvrdím, že jsou perfektní, taky mají své vady) a vystavovala jsem(vystavuji) přesto přezevšechno nijak extra nechovám-třeba právě proto, že jsem si vědoma nedostatků - byť tyto nedostatky nejsou nijakou překážkou pro chov, pro mne ale jsou.
Odpovědět