Re: Jak odnaučit roční dítě pít pouze teplý čaj a navyknout ho na pokojovou teplotu
Deni,
asi ti moc neporadím, ale u nás byl u obou holek problém s naprosto stejnou věcí. Pila z normálního hrnčeku (nebo dětských plastových). Ty s membránou proti tečení, jsem byla nucená zrušit, neb Jolanka byla zvláště lína tahat. Elča se naučila na lahvičku s brčkem, ale tu větší, co maji v DM. Z nadšení jsem Jolance koupila tu menší, a mrcha leží doma, nepila z ní. Princip brčka nepochopila. Stále naklápí lahvičku.
Jinak, taky jsem musela mít pití teplé, v zimě jsem normálně vozila pod kočárkem termosku (později, když už Jolanka pila z net. AVentu, tak jsem jí do fusaku ten hrneček strčila, aby zůstal teplý).
Nejvíc se nám osvědčil tekoucí hrneček z Ikey, sada žába (bryndák, mistička, hrneček). Sice to byla hra o nervy a musela jsem ho přidržovat nebo hlídat jako ostříž, ale díky němu se Jolanka naučila pít. A pijeme prakticky jen vodu, je nejzdravější a nebarví oblečení
) Čaje máme u snídaně nebo večeře, popř. v zimě u sváči, ale jen v klasickém hrnku.
Hlavně nevěš hlavu a vytrvej. U nás se to zlomilo asi až kolem 16m. (A taky bych řekla, že záleží, jestli je dítko ještě kojené nebo ne)
Odpovědět