Re: Tvoření pro prcky
Nejlepší zkušenost mám s hmotou Play-doh. Tvrdne na vzduchu,když jí budete dávat zpět do kelímků, vydrží i několik měsíců. Dokupujeme jednotlivé barvy a taky máme sadu na tvoření s vykrajovátky, lisy apod. Syna to bavilo už před druhým rokem a kamarádi o 3 roky starší byli taky unešeni.
Pastelky Stabilo, jsou pro malé děti nejlepší. Mají syté barvy a jsou silné a krátké, tudíž vhodné do malé ruky Lze s nimi kreslit na papír, okno a prakticky všechny plochy. Výborně se to umyje, dají se kupovat i po kusech a je k nim potřeba též Stabilo ořezávátko. Mokrým štětcem pak lze výtvory změnit na akvarel.
Výborně se kreslí se štočky - barevné obdélníky ze včelího vosku. (wachsmalfarben od firmy Stockmar)
Teď jsme dělali toto:
Čtvrtky jsem přeložila na půl a rozevřela. Nastříháte provázky a dítě je ponořuje do prstových barev. Nejdříve provázek namočí třeba do žluté a sám položí na jednu stranu čtvrtky. Takto jich v jedné barvě obarví několik a vždy klade na další čtvrtku. Umýt ruce a hurá na další barvu.
Pak čtvrtku přeložíte, znovu narovnáte a máte zrcadlový obtisk. Provázky opatrně sejmete a vyhodíte.
Vzniklo nám spousta abstrakcí, ale i konkrétní věci a zvířata.
K motýlovi jsem pak třeba jen domalovala hlavu.
Na dlaň dítěti nanesete bílou prstovou barvu. Obtiskne ji na černý papír - prsty roztažené.
Každý prst je sněhulák, můžete dokreslit nos,hrnec a oči a klidně posílat jako PF.
Dobře se tvoří s molitanovým válečkem s rukojetí. Ten také obarvíte různými prstovými barvami a dítě s ním jezdí po papíru. Vznikají zajímavé výtvory a když to budete dělat na balící papír, máte i papír na balení dárků.
Výborně vypadá rozkrojená syrová brokolice i s nožkou. Když jí natřete zelenou barvou, máte stromy.
Trhané kousky barevného papíru lepíme na papír bílý. Můžete třeba nakreslit dítěti rybu, kytku apod. a ono pak do obrázku lepí své trhanice.
je toho hodně, co se dá s dětmi dělat.
Odpovědět