9.10.2009 19:36:17 Jana+3
Re: Březí fenečka
To bych nikdy neudělala jí vracet zpátky.Myslím,že důvěra fenky ve vás by byla značně otřesena.Ale asi k ní nemáte takový vřelý vztah.My máme také fenku z útulku,hodně na nás visí a také jsem zvažovala co kdyby byla nakrytá.Naštěstí nebyla,ale vím,že zpátky bych jí nikdy nedala.Jinak pokud k ní nemáte takový blízský vztah,možná by bylo lépe,kdyby si jí vzal někdo jiný.Je mi jí líto.Musela si asi zažít hodně zlého,je to na psychiku pejska hrozný pokud jí někdo nechal na pospas uvázanou u stromu.A teď v těžké chvíli bys jste jí zase vrátili:(
Myslím,že štěňátka i takový porod dovede i citově obohatit,přece jen je to nový život a roztomilá štěnda přinesou i radost.Já osobně bych pověřila spíše útulek,aby pomohl najít budoucí majitele.Přece jen tam volá dost lidí a mohli by dávat kontakty na vás,případně bych včas rozhodila inzeráty.
Jinak naše předešlá fenečka zvládla porod sama a dobře,akorát jsme podcenili odvápnění,které nastalo asi 5 hodin po porodu.Pozná se to tak,že hodně pije a začala být malátná.Přivolaný vet nám vyčinil,že prý se to stává dost často a že před porodem měla dostávat vápník,takže bych se šla o tomto poradit.Nám fenku zachránil,ale dostala hodně infuzí a stálo to času a peněz.Štěnda byla v pořádku.Takže určitě před porodem bych s ní absolvovala poradu u veta a zeptat se na ten vápník a možné odvápnění.Přeji hodně štěstí.
Odpovědět