Re: Březí fenečka
Taky můžu přispět troškou do mlýna : "rodila" jsem s naší fenkou Dalmatina, měla 9 štěňátek
. Bohužel nebyla čistokrevná, protože naši fenku nakryl afgánský chrt, takže zbarvení měla po naší fence, vzhledově byla po tátovi
Porod jí začínal takto: začala mít jakoby horkost v celém těle, na zahradě pod tůjí si vyhrabala z hlíny takový doupě a tam se chladila ve studené hlíně (byl červen). Na dvorku máme takovou kůlničku na nářadí a tam jsem jí připravila deky, vodu a ještě o půlnoci ji byla zkontrolovat a našla u ní jedno šťěňátko. Fenka vůbec nepila. Ráno v 7 hodin jsem ji šla zas zkontrolovat a protože porod nepostupoval, tak jsem volala naší známé chovatelce psů a ta mi poradila, ať jí uvařím hodně silnou kávu a vychlazenou ji dávám každou čtvrt hodinu několik lžiček, že se tím uspíší kontrakce. Tak jsem jí dala pár lžiček a neuplynulo ani 10 minut a bylo na světě druhé šťěnátko a pak už vykukovaly další a další. Všechny olízala, po porodu se šla proběhnout na dvorek a vyšla z ní taková zelená voda a pak se šla napít a vypila naráz celou mísu vody. Vyměnila jsem mokré deky za nové, aby šťěňátka nenastydla a pak už jen s radostí pozorovala, jak se perou o mlíčko. Držím moc palce.
Odpovědět