18.10.2009 17:40:27 štěpánka
Re: Diplomová práce: Možnosti dětí ve sportu
Přidávám se k tomuto názoru. Moje děti chodily na 1.stupeň do školy, kde manželé - učitelé a sportovní nadšenci vedli odpoledne sport. kroužek - 3x týdně, jednou fotbal, florbal a basketbal. Kdo chtěl, chodil jen 1x nebo 2x, dle zájmu. Bylo to super, nemuseli podávat výkony a na pololetí každý "sport" stál 300 kč, takže jsme na celý rok pro dva kluky pořídili 3x odpoledne 60 minut sportování za 1800 kč. Klukům i nám rodičům to skvěle vyhovovalo.
Velké rozčarování nastalo v 6. třídě, když jsme zjistili, že na 2.stupni kroužek už nepokračuje, ačkoliv ještě o rok dřív chodily starší děti hned po našich. Nejvíce mě šokoval důvod - nebyl zájem ze strany dětí a proto kropužky zrušili. Naši klusi spolu se spolužáky a kamrády z poaralelky (asi 10 kluků) uprosili své bývalé vedoucí, takže 1x týdně chodí a střídají se 3m výše uvedené sporty. Mrzí mě to, sehnali jsme podobně laděný kroužek v DDM (florbal a ping pong), ale je to s dojížděním a také dražší.
Nejvíc se mi líbí, že děti nejsou ve stresu z výkonnosti, nikdo není vyřazen pro nešikovnost, apod, což běžně poslouchám od dětí, které chodí do sport. oddílů. Nejvíce mě šokovalo, že ve sport. oddílech (např.Slavie, Bohemians, apod) je členský příspěvek na 1 dítě klidně 3 - 5000 za rok, nehledě na svázanost povinnosti tréninků a víkendových turnajů. Sport má být přeci pro radost!!!
Odpovědět