Re: Platíte dětem za pomoc při domácích pracích?
Asmaro, zajímavý.
Já teda dětem za domácí práce neplatím a mám na to jiný názor než ty, ale zaujalo mě spíš to, že mu platíš za zalití kytek, vytření nebo vynešení koše, ale zabavení malého bráchy je zadarmo...
U nás se zalívají kytky proto, že by jinak uschly a chceme to mít doma hezké, vytírá se proto, že tu nechceme mít špínu (totéž s vynášením odpadu), ale zabavení brášky je proč?? Aby to nemusela dělat maminka? Aby mohla třeba vyžehlit nebo něco takového?
Něco jiného je chtít po dítěti pohrát si se sourozencem, protože mu tím udělá radost. Ale zabavit ho? Tak zrovna za tohle bych mu zaplatila víc než za vynešení odpadků, protože to mnohdy pro toho staršího bývá pěkně nudné a víceméně mu to nic nepřináší (pokud to má úkolem a tím pádem si nemůže hrát podle svého).
Asi ten systém nějak nechápu. Tím, že budu dítěti platit za domácí práce docílím toho, že bude doma dělat jenom proto, že za to dostane peníze. Tím, že za vše ostatní dostane peníze, ale za hlídání bráchy ne, docílím toho, že ho to bude štvát, a pak si třeba nebude chtít s bráchou vůbec hrát.
Odpovědět