11.12.2009 16:06:59 Winky
Re: Čemu se rádi věnujete?
bohužel mě baví věci, které se s dětma moc neslučují, nebo alespoň já je neumím s dětma sloučit. Ráda jezdím na koni. Ale tam je brát nemůžu, nelze je zároveň uhlídat a ještě u toho něco dělat natož jezdit, a dvě chůvy s sebou nemám. Ráda bych si šla zaběhat, ale s čtyřleťandou a batoletem taky nic moc. A teda teď v zimě, v tomhle počasí, když bych měla "chvilku" večer třeba v sedm, to mě fakt neláká :-(. Ráda jsem jezdila i na kole, ale už 4 roky jsem pořádně na něm neseděla. Resp. v jednom roce dcery jsem to přes léto zkoušela - ji mít v sedačce a jezdit, ale byly to takové šmrdlačky jako k babičce, k řece a tak, ji to dlouho nebavilo. A mě s ní přiznám se taky moc ne, měla jsem strach. S dvěma dětma sama teda taky chuŤ nemám, na jaře už by se mladej dal dát do sedačky a dcera by mohla na svým kole, ale jí se nechce a já mám strach s ní na silnici kde jezděj auta plus já s kolem se sedačkou. Pro mě tohle není vidina relaxu. Pak jsem jezdila hodně na lyže, běžky i sjezdovky. Dneska mám z toho osypky, pokud bych měla jet na sjezdovku s dětma, davy lidí, bezohlednost, žádnej klid a pohoda. No a na běžky to taky ještě nedá.
Dál jsem třeba milovala skládání puzzle. V malém bytě se 2 dětma - ne, není kam dát když je rozložené, sice jsem uvažovala nad tou rolovací podložkou, ale pak jsem se na to vybodla.
Ráda si v tichu čtu, tak to můžu po večerech, no ale dala jsem se na školu takže čtu spíš k věci než pro zábavu. Ráda jsem poslouchala různou hudbu, teď to nezvládám, děti přes den vytvoří tolik zvuků a pazvuků, že nemám sílu ani na telku, proto preferuju PC že ten je zticha pokud vypnu reprák.
Zkrátka moje bilance je docela tristní. Nevím jestli je to nevhodným věkem dětí, mým špatným "nesociálním" nastavením nebo čím. Prostě jsem musela opustit hodně činností co jsem měla ráda, nebo si je mohu dopřát pouze a jedině když mám hlídání, a přiznám se že mi je to nepříjemné chtít hlídání po někom jiném než manželovi kvůli mým volnočasovým aktivitám. A manžel se sice snaží ale taky je jen člověk a taky má své zájmy a krom toho bychom rádi byli i spolu..... Vyzní to asi blbě, nicméně pro mě děti jsou komplet převrat a ne vždy se v nové situaci cítím dobře.
Odpovědět