29.12.2009 17:58:20 olga liška (kluci 3/01 a 6/05)
Re: Sluneční dioptrické brýle pro děti
Rybičko,
máš zřejmě namysli typ skel Heliovar, který byl jako jediný ztmavovací typ skel dostupný dříve.
dnes je na trhu povrchová úprava skel (byť píšu skel, jde samozřejmě většinou o plastové čočky) Transitions, nyní je, myslím, již 6. generace. sama je mám a je to bezva. reaguje na UV, takže i když je pod mrakem, můžou se zabarvit, září-li UV. když vejdeš do stínu, za chvilku máš skla zase čirá. měla jsem dříve dioptrické sluneční brýle se 75% procenty barvy a to byl po vstupu do místnosti očistec. to se s Transitions nedá srovnat.
také se to dá řešit klipem, který se připne na dioptrické brýle, případně vhodným typem slunečních brýlí, do kterých se nechají zabrousit tmavá dioptrická skla.
bydlíš-li v Praze, doporučuji navštívit optiku FOKUS optik a.s. v Kobylisích v Třeboradické ulici, je tam mladá příjemná paní, která má velkou zkušenost s dětmi.
jinak můj starší syn má také brýle a protože nijak zvlášť nenosil sluneční brýle než nosil dioptrické brýle, zatím to neřešíme, spíš čepicí nebo kloboukem, které tvoří stín.
Odpovědět