23.1.2010 20:30:52 Jana, 2 prckové
Re: Je lepší mít v dnešní době vysokou?
No, ono hlavně záleží, jakou VŠ. Pokud budu nadšenec do studia některého humanitního směru (např. moje kamarádka studuje divadelní vědu či jak se to jmenuje), musím pak počítat s tím, že uplatnění budu těžko shánět, pokud ho seženu, tak za mizerný peníz anebo půjdu zcela mimo obor. Pokud má člověk představu co chce dělat a studuje tu VŠ se zájmem a chce dělat v oboru, tak je to fajn.
Já jsem si třeba nebyla moc jistá, jestli chci nějakou VŠ studovat a protože jsem spíš prakticky založená a navíc obchodní typ, tak jsem na VŠ nešla, protože studovat 5 let kvůli titulu něco, co mě nebaví, to radši půjdu pracovat. Tak jsem šla, myslím, že jsem za 10 let praxe (než jsem šla na mateřskou), získala spoustu zkušeností, měla příjem, který by mi leckterý člověk s titulem záviděl a tudíž nelituji. Pro zaměstnavatele navíc pracuju na část. úvazek po celou dobu mateřské a teď si rozjíždím vlastní podnikání. No, třeba i na tu VŠ jednou dojde
A jinak ano, jak píšou mnozí výše, řemeslo má fakt zlaté dno, docela lituju, že rukama nic neumím :-(
JANA
Odpovědět