26.1.2010 12:19:28 Jája (52 let)
Re: Jsem mínus 20 000 v kontokorentu
Já bych změnila kontokorent za kreditní kartu.
Pravděpodobně jste schopni uhradit všechny náklady v bezúročném období, takže úvěr by to byl bezplatný.
Pak bych přešla kde co, počínaje účtem (přešla bych na bezpoplatkový) a konče zdravotní pojišťovnou. My ji třeba změnili. Oba jsme dárci krve a ta naše součqsná nám platí rekondiční pobyty, plavání zadarmo (jako prevenci) a další věci. Hodně věcí se tak přesunulo z položky "placené" do "neplacené" nebo rovnou "zadarmo". No, a hned první rok to bylo znát.
Dalším krokem jsou nákupy. Hodně sleduju akce, můžu říct, že u nás se vaří podle toho, co je kde v akci. Díky tomu ušetříme opravdu dost peněz. Musíme, splácíme dva úvěry na bydlení. Když už jsem u toho: i ten úvěr na bydlení máme báječný: úvěr na 100.000,- Kč, bez poplatků, na 3% ročně, splatnost 9 let. Tyhle parametry nemá ani hypotéka!!
Asi tak: kdo se stará, má. A to ani nemáme nijak závratné příjmy. Jsme schopni jet každý rok na vcelku slušnou dovolenou. Pravda, taky v Čechách jsme ubytovaní tak za 100,-Kč/osoba/noc, maximum bylo 200,-Kč/osoba/noc.
Odpovědět