28.1.2010 9:46:18 MM, 2 kluci
Ale to převaření je horší...
... než pasterizace - převařením "podomáckuů se změní chuť a zníčí mnohem více vitamínů než při pasterizaci, která je v tomto ohledu šetrnější.
Jinak - k výchozímu příspěvku:
Řekla bych že tam je to podané trochu jednostranně resp. zjednodušeně. TRochu jsem se výživou také zabývala, takže nějaké info také mám...
Je známo, že část dospělé populace na světě kravské mléko nesnáší, nedokáže ho strávit - např. lidé v Asii atd. To by souhlasilo s uvedeným článkem. Kysané výrobky (jogurt apod.) ale většinou snáší a konzumují se i v těchto zemích.
Naproti tomu Evropané většinou mléko snáší, prostě historicky se na něj adaptovali. Ale je fakt že obecně se asi lépe snášejí ty kysané výrobky než mléko "jako takové".
Ohl. toho zahlenění údajně zapříčiněného kravským mlékem - zrovna nedávno jsem četla, že to prý niky nebylo doloženo. Tak nevím...
Já osobně si dávám mléko hlavně do kafe, nejlépe plnotučné, které kupuji i klukům (6 a 3 3/4 r.). Jinak mám ráda hlavně jogurty, sýry... Ty máme rádi všichni, mňam
!
Kluci zatím i mléko jako takové pijí rádi a snášejí ho dobře, pijí ho hlavně k snídani. Zahleněním netrpí, nemocní nebývají skoro vůbec (ťuk ťuk ;-)).Uvidíme časem jak to s mlékem bude, zda ho budou dál chtít, resp. v jaké podobě...
Myslím že každý by měl pro sebe přijít na to, které potraviny mu dělají dobře a v jakém množství. To se dá celkem dobře vypozorovat a je to asi dost individuální.
Já třeba nejím maso už skoro 20 let, ale bez mléčných výrobků bych asi být nemohla! No a někdo to holt má zas jinak... Prostě lidé jsou různí
, ještě že tak!
Odpovědět