| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Finanční tíseň

30.1.2010 20:17:58 lilla10

Osobní bankrot

Ahoj :-),

nemá náhodou někdo tady na Rodině zkušenosti s osobním bankrotem? Zajímalo by mě kde vzít papíry , nebo kam se obrátit pro bližší informace,nebo kdo to vlastně vypisuje, právník? kterého by si najali i když nemají peníze a topí se v dluzích, nebo existuje nějaké bezplatné združení které by pomohlo? kolik stojí žádost o osobní bankrot ?

Já sama jen vysledovala , že to jde soudní cestou, a že po dobu 5 let zůstává jen životní minimum a musí být na konci pěti let splaceno věřitelům minimálně 30 procent pohledávek.

Pro ujasnéní situace

manžel má tetu, ona má sama 2 dospělé syny ( pracující + manžel pracuje, ona má snad nějaký částečný důchod)
Nevím jak se do toho všeho uvrtali, jejich finanční gramotnost je asi na bodu mrazu ~;((, štve mě to ,chodí po rodině a smutnýma očima žádá o pomoc své nebližší a svým myšlením stahla i své syny na cestu dluhů ~o~ .
Moc se nesvěřuje, ale mají haldu providentů, dále se upsaly nějaké firmě co je měla oddlužit a nakonec zkončily tak že firma zhrábla nějaké peníze a jim exekučně zablokovali učet jelikož přestali platit pohledávky.

Chtěla jsem jí navrhnout ,at zkusí osobní bankrot , ale nic moc o tom nevím tak bych chtěla poradit.

Největší gol je ,že nemají absolutně žádný majetek , který by prodali , ale co se proslýchá , že snad dluží něco přes milion ~;((

dík za reakce

Odpovědět
Průběh diskuze (9 názorů)
Téma: Osobní bankrot lilla10 30.1.2010 20:17
*Re: Osobní bankrot KatVafi 30.1.2010 20:31
**Re: Osobní bankrot Margottka 30.1.2010 21:18
***Re: Osobní bankrot lilla10 30.1.2010 21:38
*Re: Osobní bankrot & 30.1.2010 20:55
**Re: Osobní bankrot lilla10 30.1.2010 21:29
***Re: Osobní bankrot lilla10 31.1.2010 18:50
****Re: Osobní bankrot Jája 31.1.2010 20:48
*Re: Osobní bankrot Spoti 29.8.2010 18:14

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.