30.1.2010 20:17:58 lilla10
Osobní bankrot
Ahoj
,
nemá náhodou někdo tady na Rodině zkušenosti s osobním bankrotem? Zajímalo by mě kde vzít papíry , nebo kam se obrátit pro bližší informace,nebo kdo to vlastně vypisuje, právník? kterého by si najali i když nemají peníze a topí se v dluzích, nebo existuje nějaké bezplatné združení které by pomohlo? kolik stojí žádost o osobní bankrot ?
Já sama jen vysledovala , že to jde soudní cestou, a že po dobu 5 let zůstává jen životní minimum a musí být na konci pěti let splaceno věřitelům minimálně 30 procent pohledávek.
Pro ujasnéní situace
manžel má tetu, ona má sama 2 dospělé syny ( pracující + manžel pracuje, ona má snad nějaký částečný důchod)
Nevím jak se do toho všeho uvrtali, jejich finanční gramotnost je asi na bodu mrazu
, štve mě to ,chodí po rodině a smutnýma očima žádá o pomoc své nebližší a svým myšlením stahla i své syny na cestu dluhů
.
Moc se nesvěřuje, ale mají haldu providentů, dále se upsaly nějaké firmě co je měla oddlužit a nakonec zkončily tak že firma zhrábla nějaké peníze a jim exekučně zablokovali učet jelikož přestali platit pohledávky.
Chtěla jsem jí navrhnout ,at zkusí osobní bankrot , ale nic moc o tom nevím tak bych chtěla poradit.
Největší gol je ,že nemají absolutně žádný majetek , který by prodali , ale co se proslýchá , že snad dluží něco přes milion
dík za reakce
Odpovědět