14.2.2010 19:18:17 Levandulka+3
Kroužkománie ve větších městech
Nedávno jsem se bavila s pár kamarádkami z většího města, kde jsme dřív žili, a byla jsem docela v šoku z toho, jak obrovitánský je teď prý zájem o kroužky všeho druhu pro děti už od pár měsíců. V září se prý běžně stojí dlouhé fronty, aby se dítko do kroužku dostalo
.....Minulou středu byl také na čt 2 zajímavý dokument o současném pojetí rodičovství, kde se o "kroužkománii" hodně mluvilo...Názory některých matek mi přišly opravdu hodně scestné
. Když někdo třeba tvrdí, jak je jeho miminko šťastné v kolektivu a jak ty kroužky sice stojí tolik peněz, ale nelituje....Až by měl člověk dojem, že pokud žije na vesnici a s dítětem chodí namísto kroužků po procházkách nebo si s ním jednoduše hraje a zpívá doma a starší děti nechá jen tak běhat s ostatními dětmi po venku, o něco je ochuzuje
...
Nejsem apriori proti kroužkům, ale myslím, že mají smysl až od určitého věku,tak od 5, 6 let, popř. dříve, když třeba dítko nemá možnost chodit do školky. Když slyším, kolik třeba mívají kroužků děti, co do školky chodí, nechápu
- mám dojem, že si kolikrát rodiče neuvědomují, že i v té školce přece spoustu věcí dělají a že je to jejich věku úměrné a odpoledne je lepší, aby si v klidu hráli doma nebo na hřišti....
Fakt nevím nevím...
Odpovědět