14.2.2010 19:26:59 Kristýna, 10.6.2007, 28.8.2011
Re: kroužkománie ve větších městech
Lucie, my jsme si u nás s maminkama právě proto, že žijeme na vesnici, založily něco na způsob mateřského centra, ale přidáváme další a další kroužky i pro starší školkou a školou povinné děti. Právě proto, že tady na vesnici kromě fotbalu vůbec nic není! Nemyslím, že je dítě nešťastné, pokud nechodí na kroužky, stejně tak si myslím, že kroužek neudělá nikoho šťastným. Ale přece každý rodič vidí, co má jeho dítě rádo, co ho baví apod. a chce pro něj to nejlepší. Moje dítě má rádo kolektiv, ale neznamená to, že si nehraje nikdy sama doma. Hraje. Třeba teď. Protože mám touhu vykecávat na netu. Já ji zase nechci od tří let dávat mermomocí do školky, dokonce ani nejdeme k zápisu. A z hodně stran slyším, že proč, že přece dítě potřebuje v tomto věku školku jako sůl apod. Já si to třeba nemyslím, naopak myslím, že se nic nestane, když do školky půjde až jako pětiletá nebo předškolačka. Mezitím jí kolektiv dopřeju jiným způsobem.
Dneska tady máme kroužků asi 30 a stále se to rozrůstá, bohužel máme omezené prostory, ale i tak je to bezvadné, že se vesnice nějak rozjela, myslím
Odpovědět