25.2.2010 16:19:40 Kopretina černá
Pokousání psem
Dobré odpoledne. Byla jsem venku na procházce s kočárkem, šla se mnou moje maminka /je v důchodu/ a najednou v pootevřených vrat vyběhl pes a mamku kousnul do nohy /krvavá rána, veliká asi 5 x 5 cm/. Za psem vyběhli majitelé /bohužel ke vší smůle "nepřizpůsobiví občané/, požádala jsem je, aby mi ukázali očkovací průkaz od psa. Oni to odmítli /předpokládám, že pes není očkovaný/ a tak jsem zavolala policii. Než policisté přijeli, tak majitelka psa doslova utekla, zůstala tam jen její dcera. Policisté přijeli, vzali si naše údaje a upozornili dceru majitelů psa, že se psem musejí k veterináři a předložit potvrzení, že pes je v pořádku. Mezitím jsem zavolala k lékaři, mamka šla na ošetření /maminka byla v evidentním šoku, což je pochopitelné/. Jenže - potom mi policisté oznámili, že pokud majitelé psa nenechají vyšetřit, tak že není nástroj, který by je přinutil. Bohužel. Totéž řekla mamce i ošetřující lékařka. Pak jsem potkala na ulici majitelku psa a požádala ji /přiznávám, křičela jsem na ni, protože mne to její jednání fakt vytočilo/, aby se psem jeli k veterináři a nechali ho prohlédnout. Ona se mi vysmála, že v žádným případě, tak smůla... /byla pak i dost agresivní/... Takže - nezbývá nám nic jiného než čekat, zda se to mamce zahojí bez následků /dostala léky a tetanovku, pokud se jí to bude podebírat, má jet okamžitě na pohotovost/....... omlouvám se, že se takhle rozepisuju, ale .... je to fakt neskutečný ... slušný občan jde po veřejné ulici, cizí neoočkované zvíře ho pokouše a majitel zvířete se může jen smát /to raději ani nemluvím o poplatku u lékaře i v lékárně, který mamka zaplatila.../..... A nedej bože, kdyby tam v inkriminovanou dobu šlo malé dítě.... ani domyslet...
Nikomu to nepřeji, ale pokud se vám stalo něco podobného, jakou jste s tím měli zkušenost? Děkuji.
Odpovědět