26.2.2010 17:56:29 Kopretina černá
Re: Pokousání psem
Tak bohužel, majitelé psa dělají mrtvého brouka, opravdu není síla jak je donutit /nemůžeme k nim vniknout a ukrást psa, otázkou je i to, zda je pes ještě naživu - tito lidé.... no comment/.
Tady je hlavní problém v tom, že vlastně ani nejde ten pes identifikovat, pokud by totiž měli třeba dva podobné hafany /hodně lidí chová víc psů stejné rasy/, tak jak člověk pozná, který přesně kousl? Strach mám, ale říkám si, že vzteklina snad nehrozí /utěšuji se tím, že je to hodně málo pravděpodobné, vzteklina se u nás prakticky nevyskytuje, dokonce už se snad neočkují ani lišky - není to ale potvrzená informace, spíše se bojím jiných infekcí, aby to mamce nezačalo hnisat, no uvidíme za pár dnů, zatím se mamka cítí naštěstí dobře, i podle lékařky se vztekliny bát nemusíme, proto to zatím řeší takto, už podobné případy měla, hlavně se musí hlídat zanícení apod./.
Jinak - včera dcera majitelky ještě prohlásila, že ten hafan už loni kousnul jinou paní /řekla to i před policisty/ a ta že s tím nic nedělala. Dneska jsem tu paní vyhledala /trošku ji znám/ a opravdu. Nebylo to sice tak jako u mojí mamky /u té paní to bylo spíše větší škrábnutí/, ale i tak... stalo se to v prosinci, ta paní je v pořádku, tak snad mamka bude taky...
Nejvíc mne štve ten celý systém,... mamka zatím na policii protokol nesepisovala /je to tam ale zaevidované/, zatím o tom přemýšlí, protože se to stejně bude řešit "jen" jako přestupek, majitelům hrozí směšná pokuta /kterou stejně jako nepřizpůsobiví nezaplatí/, mamka bude mít akorát lítání po úřadech a komisích /a s tím spojené další náklady - čert je vem - ale hlavně nervy/ a pes stejně prohlídnut nebude........
Odpovědět