23.3.2010 7:08:02 zerat
Re: Odstrkávadlo motorka - škodí nožičkám???
Vím, že se jednu dobu mluvilo i v TV o škodlivosti širších motorek právě na kyčle... Moje starší dcerka taky měla nohy do "x" + ještě vtáčela nožičky... a je pravda, že mi dr. v jejích dvou letech poručil vyměnit odrážedlo střelbitě za kolo, aby posilovala nožičky šlapáním; chodit do schodů ze schodů... Říkal mi, že právě šlapací pohyb dnešním dětem strašně moc chybí, že většina dětí má ochablé svaly na nožičkách a tím dochází k problémům s vtáčením nožiček...
My jsme včera naší dvouleté (a měsíc
) koupili kolo odrážedlo, protože je dravec a minulý týden ujela na Enduru 6 km. Mimoto, že dost poničila pár dní nové botky
tak měla puchýře na pipince od tvrdosti Endura
Takže jsme se s manžou dohodli, že byť okolo domu jezdí už precizně na kole 12", tak na delší trasy potřebuje opravdu něco lehčího resp. líp skladného a hlavně pokud možno na nafukovacích kolech, aby pohyb na něm byl měkší, což myslím, že bude citlivější rozhodně i pro klouby a vzali jsme to kolo odrážedlo. Přijde mi ale, že na tom kolo odrážedle to dítě jede tak nějak úplně jinak než na klasické motorce-naše malá jde celými šlapkami, žádné šoupání nožičkama se zatím nekoná
a jelikož budeme stejně tohle kolo kombinovat s 12", tak se školdivosti vůbec nebojím
Odpovědět