23.3.2010 9:19:38 zerat
Re: Odstrkávadlo motorka - škodí nožičkám???
Áňo, ale to se učí třeba právě na tom kolo odrážedle. I tam se kolo může lehce dostat do neroviny a nejdnou má jednu nohu ve vzduchu a druhou chytá balanc. To že se dítě bojí nerovností je normální
Je mi jasný, že dnes dětem všechno můžeme usnadnit... ale za nás jsme neměli žádné z těchto vymožeností a přesto jsme coby tříletí jezdili na trojkolkách, které stály na místě(fakt do teď si to pamatuju, jak mě to šlapání drtilo
) a my na nich jezdily závody... Dnes na normální trojkolce dítě nepotkáš, přece se nebude chudák tak dřít... Dnes se i spousta lidí z mého úhlu pohledu vymlouvá, že dítě nechápe šlapání - tak dítěti chytím na šlapátku nohu a držím a šlapu s ním dokud to nepochopí! Naše malá to taky hned nechápala, ale za jedno odpoledne mojí velké snahy šlapala jako velmistr apod. Taky je to o tom, že nám ortoped kolo poručil - řekl mi, že to je dovednost jako každá jiná třeba naučit se chodit... a je to jen o mojí důslednosti, snaze, chuti- dítě potřebuje šlapat, tak prostě musí šlapat. Taky přiznávám, že jsem třeba měla u starší holky problém naučit ji naskočit na kolo a rozjet se, tak jsem jela ke známým a tam mi pomohl manžel kamarádky a odjížděli jsme od nich a už to uměla... U nás je možná pro děti i motivace v tom, že my s manžou kolo milujeme nevím
Odpovědět