8.4.2010 14:19:50 Anonymní myška
Re: VŠ - bude mi k něčemu?
Ahoj, pardón že sem lezu :o)
Chtěla jsem k té praxi....
Já jsem zdravotní sestra s jedním rokem praxe a potom hned těhotenství...první, druhé. Když jsem byla doma s dětmi již třetí rok,začala jsem uvažovat o VŠ dálkově(dnes kombinované studium). Dostala jsem se a začala studovat soc.pedagogiku na UHK. Ve třeťáku jsem znovu otěhotněla a státnice dělala s miminem.
Celou dobu jsem si říkala, sice budu mít VŠ, ale k čemu? Praxe žádná, tři děti na krku.
Protože mi končí rodičovská dovolená začala jsem se rozhlížet po práci a psala životopis.
Co tam do něho asi tak po devíti letech na mateřské napsat, že?
A tak jsem vzpomínala a dolovala..... vše od střední školy( praktikantka na táborech)přes jediné dosavadní zamněstnání v nemocnici, až po dlouhotrvající činnost v neziskové organizaci(mateřské centrum).
A právě díkybohu za to mateřské centrum, tam si může každá z nás na mateřské zkusit věcí a mít dítě u toho.
Například: tvorba programu a následná realizace,prezentace MC ve veřejném sektoru, komunitní plánování, lektorka kurzů, hlídání dětí, foundrasing, psaní projektů-získávání grantů, účetnictví atd....
No až jsem se divila co všechno jsem si tam vlastně zkusila. Výsledkem bylo, že jsem před týdnem uspěla na výběrovém řízení na pozici sociální pracovnice-kurátorka. Paní co o tom rozhodovala byla udivená co všechno jsem za svůj mladý život stihla a kolik mám praxe.Až jsem se musela smát, já třicetiletá se třemi dětmi.....
To píšu hlavně proto, abychom si uvědomily, že příležitost získat praxi je i na rodičovské. Záleží hlavně potom, jak to dokážeme pojmenovat a prodat.
Ufff...
Odpovědět