Ahoj, ja rodila vsechny tri deti v Krci, naposled v lete 07, takze to nebudou nejcerstvejsi zpravy, ale ted se tam s dvojcaty zase chystam.
Poprve jsem byla na nadstandartu (tenkrat 5 dni jeste hradila OZP), tam to bylo teda super, kojit me naucily, velka ochota sestricek, ja byla navic po klestich, takze dost hotova. Dalsi porody taky spis s tezsim prubehem, nicmene vzdycky bez epiduralu (bacha, ten se tam musi platit, a je to nekolik tisic, nevim, kolik aktualne). Byla jsem vzdycky docela spokojena, trochu jsem otravila personal, ze nechci zadnou medikaci, ale byli i tak vstricni (po prvnim dvacetihodinovem porodu, kdy mi stridali oxytocin a utlumove prostredky se mi nedivte). Sestinedeli bylo prijemne, sestricky ochotne, ackoli jsme naposled byly na pokoji 3 maminky, hrozne narvana porodnice. Krc ma tu vyhodu, ze deti stopro nedokrmujou bez vedomi maminky, nedavaj zadny dudliky, natoz flasky, nosej dite (pokud z nejakyho duvodu neni u mamy) vzdycky, kdyz se probudi, opravdu dbaji na rozkojeni, obzvlast v noci jsou tam velice ochotne sestricky. Pro me ta podpora kojeni byla hlavni duvod, proc se tam furt vracim. Porodit musim kdekoli, ale to odd. sestinedeli je do startu podle meho to podstatne. Ted, co cekam dvojcata, si to myslim obzvlast, snad me tam i naucej kojit je soucasne
. Myslim, ze treba v Motole by se na me zvysoka vykaslali, aspon co jsem slysela. Takze resume: primo porod asi jako jinde, zalezi, na koho clovek narazi a hlavne, jak vlastni porod probiha (druhy porody byvaj nejlehci
). Naopak odd. sestinedeli jednoznacne chvalim, ohledne navstev bych rekla, ze to, ze nemuzou navstevy na spolecny pokoj vice maminek je jednoznacne plus, preci jen, navsteva muze prijit kdykoli.
Jo jeste muzu rict, ze jsem pri poslednim porodu byla na odd. uz dva dny pred porodem (kvuli stahum) a taky spis chvala. Podotykam, ze v lete 2007 byla Krc opravdu narvana k prasknuti a presto se sestry fakt snazily. Dokonce mely trpelivost a fakt opecovavaly jednu maminku, co porodila dite a kratce po porodu u nej nastal toxicky sok (vlasne v podstate abstak), protoze mama byla jeste kratce pred porodem na drogach, pak v nejakem leceni. Takze musim pridat, ze Jipku maji dobrou, decko z nejhorsiho behem par dnu dostali. No nejak jsem se rozepsala.
Tak hlavne preju hodne stesti a zdrave miminko!