Re: Robotický vysavač Roomba a levnější napodobeniny
Dobrý den,
vždy mě velice zajímaly živé diskuze k tomuto tématu, začal jsem je tedy sbírat, stejně jako testy a recenze z tisku. Posléze jsme s kolegy zahájili série vlastních nezávislých testů - vše je nyní k zhlédnutí na stránkách http://www.robotforum.cz. Najdete tam odpovědi na mnohé z vašich otázek, můžete se ptát a prohlížet si i hodnocení jiných.
Rád bych ale vyvrátil několik mýtů přímo zde: Kvalitní robotický vysavač bude při pravidelném používání udržovat váš byt čistší, než běžný ruční vysavač, pouze "nárazový úklid" nezvládá.
Samozřejmě ty kvalitnější robotické vysavače umí velice dobře vyčistit koberce, jen ty levné a často i nekvalitní modely to nezvládají. Je to kvůli principu robotického vysávání, který je jiný než u běžných vysavačů - jeden, ideálně dva, hlavní kartáče nametou nečistoty do cesty samotnému vysavači. Vysavače, které nejsou vhodně konstruované (např. Goddess, Cleanmate atd.) tak zvládnou maximálně pevné podlahy.
Cena odráží nejen značku – není to jako u jiné elektroniky, že známé značky jsou automaticky dražší. Některé si s cenou pohrávají (např. Bralko, Robzone, Lentz apod.), jejich výrobky jsou ve světě naprosto neznámé a „no name“ přesto na našem trhu dokáží prodávat vysavače od ca 10 do 20 tisíc. Ve stejné cenové hladině dostanete mnohem kvalitnější vysavače jiných značek, které ovšem rovněž nejsou nijak mimořádně známé a cena odráží pouze kvalitu úklidu, výbavu a především vysokou umělou inteligenci.
Všem tedy doporučuji příliš nešetřit, a především vyhledávat informace – obrací se na mě pro radu mnoho „napálených“ zákazníků, kteří zaplatili opravdu hodně za nekvalitní zboží. Jukněte tedy na stránky www.robotforum.cz, a když něco nenajdete, tak se jednoduše zeptejte.
Odpovědět