Re: Forma stravování ve vícečetných rodinách
Mame styri deti - 14,12, 8 a 5 rocne,vsetci sa stravujeme doma. Manzel aj ja pracujee doma, deti ani nechcu jest v skole. Za tie roky som si uz nasla system, ako vsetko zladit. V pondelok mam z nedele, takze nevarim vobec, len zohrievam. V utorok varim polievku na dva dni, hlavne jedlo zeleninove. V stredu mam polievku z utorka, hlavne jedlo je nieco sladke od cesta. Vo stvrtok varim znovu polievku na dva dni, hlavne jedlo nieco od masa, v piatok polievku mam zo stvrtka, hlavne jedlo nieco bezmasite. V sobotu len nieco lahke, ked niekam ideme na vylet, tak nieco suche, ked sme doma a mame nejaku vacsiu robotu okolo domu a v zahrade, tak len nieco narychlo, alebo zvysky. Sem tam zajdeme do pizzerie. Polievky varim minimalne v 5 l hrnci, radi si dame teplu polievku aj na veceru, a velakrat to vyjde lacnejsie, ako studene vecere kazdy den. Takto si dame polievku, rohlik alebo chlieb, nejaky jogurt... Svojho casu som si pisala jedalny listok popredu, aby sa jedla neopakovali. Zvycajne mi varenie zaberie 1,5 h, ked varim "vsetko", niekedy aj menej.
Odpovědět