24.4.2010 10:29:12 Limai
Re: Terezo
Já jsem to sice neviděla,ale jeden z největších problémů vidím v neznalosti právní problematiky takových lichvářských smluv.Ti lidé,kteří něco takového podepisují většinou vůbec netuší,co se za některými pojmy a články ve smlouvě skrývá a podepíší,ani nevědí co,i když si to důkladně pročtou.Např.rozhodčí doložka je pěkná sviňárna,ve chvíli kdy něco takového člověk podepíše je už v podstatě odsouzený k průseru.Ale z těch lidí téměř nikdo neví co to rozhodčí doložka vůbec je a ani je nenapadne se zeptat.Jinak docela nedávno byl také nějaký pořad v televizi,mluvila tam zástupkyně nějaké společnosti a vůbec se netajila tím že konkrétně oni lidi kteří si u nich půjčují v podstatě podvádějí,protože jim to zákon umožňuje,a předem mají smlouvy dělány tak aby se člověk dostal do neschopnosti splácet a mohl mu být zabaven dům nebo jiný majetek.Na jednu stranu je to sviňárna,ale měla pravdu v tom že zákon to umožňuje,tak proč by toho někteří nevyužili,že.Problém vidím na obou stranách,nehaněla bych pouze finanční společnosti,ale i ty kteří si půjčují.A jinak dokud nebudou podmínky přesně definované zákonem,tak bohužel to lepší nebude.Tuším že se v nejbližší době takový zákon chystá,co v něm bude nevím,ale měly by být upraveny podmínky kdo může půjčovat peníze-jen jsem tak zběžně zaslechla v televizi-možná i budou uzákoněny nějak poplatky za půjčky.....uvidíme.Doufám že bude ku prospěchu těm kteří si půjčují.
Odpovědět