28.4.2010 15:01:13 Horama
Re: Kde v Praze sehnat celoroční boty pod kotník v nejmenších velikostech?
Rehabiliťačka mi říkala, že prý v botech přes kotník je sice noha fixovaná, ale zamezuje se přirozenému pohybu v kotníku, což prý odnáší vývin svalů a chodidlo. Takže prý se do roku a půl nemají nosit pokud možno žádné boty, jen capáčky, a potom botky pod kotník. Jenže! Zrovna teď jsem se opět vrátila z rehabilitace a tam mi jiná rehabiliťačka povídala, ať dceři (ve věku rok a kousíček) koupím botky, protože už se snaží většinu dne stát, a ať jsou prý přes kotník, protože je drobná (vahou odpovídá tak dítěti do devíti měsíců), svaly neudrží kotník ve správné poloze a je ohrožen vývin kůstek v noze. Jedním dechem pak ale dodala, že prý by děti měly nosit boty přes kotník do tří let aspoň. Takže mám dva opačné názory od dvou odbornic ve stejném oboru a jsem z toho janek.
Většinová produkce dětských botek je přes kotník, takže takové boty budou mít všude. Když se dozvím o obchodech, kde mají i ty pod kotník, můžu tam s dcerou dojít, vyzkoušet více typů a v každém ji nechat nějakou dobu šlapat po prodejně, abych viděla, jak staví nožičku. To už je jediné, co mi může pomoct k rozhodnutí, protože to je evidentně na mě - odborná shoda neexistuje.
Odpovědět