guláš bez míchání
Guláš bez míchání – Opravdu skvělý !!!
Potřebné přísady
1kg vepř. Masa nebo hovězího(nejlépe z plecka)
3 větší cibule (může být víc)
5 stroužků česneku
2 čaj. Lžičky gulášového koření
3 čaj. Lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
Sůl
Pepř
2 masoxy (nemusí být)
Feferonka (stačí trochu chilli nebo dát víc guláš. Koření)
1,5 l vody (na kilo masa dávám tak 2litry,máme rádi víc šťávy)
Nakrájí se maso, cibule, všechno kromě vody, solamylu a masoxu se smíchá, ve studené vodě se rozpustí solamyl a rozdrobí do ní masox a pak se to zaleje. Znova se to promíchá, zakryje alobalem, pořádně utemovat a dá péct na 1,5 hodiny do trouby na max výkon. NEDOLÍVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT.
Pozn. Když to budeš dělat z hovězího, tak to peč dvě hodiny a jináč jsem to zkoušela v té skleněné zapékací míse s víčkem a není to ono, chytá se to, když se dá ten alobal, tak je to lepší, opravdu se nemusí nic dolívat, ani to kontrolovat nic. Maximálně po tom upečení ochutnej, jestli je maso měkké. Ale většinou se rozpadá.
Odpovědět