10.6.2010 21:16:17 Avet..
Re: Jaký máte názor na kvalitu vzdělání a kvalitu VŠ ?
určitě. Znám spoustu opravdu inteligentních lidí, co prostě na učení nemělo náladu, vyzrálost nebo zázemí. Já jsem třeba případ toho zázemí. Jsem v menze a přitom si dělám VŠ až ve třiceti. Zila jsem po rozvodu rodičů v garsonce se svým cholerickým otcem, učila jsem se na wc na střední, ještě že jsem měla skvělou krátkodobou paměť, jinak bych určitě neodmaturovala. Nyní mám malého syna, a je to přesně jak tady někdo říkal. Prostě mě totálně změnil a práce spec, pedagoga mě bude naplnovat a je i fakt, že se to dá studovat dálkově, což je velká paráda. Ale abych se přiznala, mám stálou práci, kam se budu vracet a nemá nic společného s tímto oborem, říkala jsem si, že bych studium mohla pojmout jako koníčka, ale kdo ví, třeba se v tom vzhlédnu takovým způsobem a budu mít možnost uplatnění, tak půjdu tvrdě za tím. Také je pravda, že kdybych nežila v Brně, ale v nějakém malém městě, tak bych byla nucena díky své situaci zvolit soukromou školu a byla bych za ni šťastná. Jen mně prostě připadne, že kdejaký Ing.je prostě debil, co získal titul právě díky tomu, že měl naditou peněženku. Měla by být dána jakási kvalita škol a podle toho i uchazeče o zaměstnání přijímat, jenže je to skutečně těžké, když na soukromé škole může být právě někdo na práci pedagoga 100x vhodnější, než někdo z UK nebo MU.
Odpovědět