Re: Úsporné vaření
tak co další levné..
no dcera ráda omáčky.. a dělám, jak už někdo psal.. třeba jen z 30 dkg, maso zblajzne manžel.. a k tomu třeba těstoviny - obměn je spousta
pak pečený guláš - cibule, česnek, koření, solamyl, masino - půl kilo krkovice naprsoto stačí a máš z toho kotel guláše na dva dny - rejže, chleba.. atd.. k tomu jako příloha
potom třeba kuře na paprice - dělám ze dvou stehen - to máš tak 30Kč - uvařím je v papiňáku s hodně vodou a pak to vytáhnu. Spěním cibuli, zasypu paprikou, osolím, trošku mouky, ředím tím vývarem, dokud se neuvaří cibule do měkka a potom zaliju šlehačkou (tak 12 Kč), oberu maso.
Ze zbytku vývaru udělám polívku s kapáním.
k tomu těstoviny, nebo dělám v dom. pekárně super knedlík, manžel už ani jinej nechce.. a vyjde na pár korun. Omajdy máš hromadu, ze dvou stěhen taky fůru.
Pak zapečený brambory - s brokolicí, s uzeným, zeleninou
žemlovka
rýžový nákyp s ovocem
bramborová roláda
těstoviny s kuřecím.. a čímkoliv (já to hodně nastavuju zeleninou - je toho víc a nevyjde draho.. mrkev je super, jde propašovat skoro do všeho)
potom třeba rajská... buď s mletýma kuličkama.. nebo fakt kousek hovězího - tak 300g zas pro manžu...
nebo hrstková polévka (hrst hrachu, hrst čočky, hrst krup)
bramboračka polívka
gulášová domácí - stačí 10dkg masa.. hromada brambor
buřtguláš
obložený topinky čímkoliv
langoše jsou za pár korun
pizza když se dělá doma.. dělám takovou překládanou se špenátem a sýrem...
manžel je hroznej masožravec, (salámy a párky nekupujem takměr vůbec - na tom se hodně ušetří), ale víceméně musí mít maso každej den. Jeden den zvládne bez masa... ale k obědu spíš potřebuje aspoň kousek masa.
Odpovědět