Re: Pes, který neustále vyje, když je sám.
Ahoj,
je to možné odnaučit, ale chce to hodně trpělivosti. Nevím, zda jste nezkoušeli nechávat ji doma o samotě postupně. My jsme takhle trénovali od malička. Vždycky když jsem odcházela (a odcházím), poslala jsem naší psici na místo a dala jí pamlsek-"odchodník" se slovy "buď hodná, příjdu." Používám jako "odchodníky" ta smradlavá sušená střeva, dostává je opravdu jen když jí necháváme samotnou, aby si zafixovala, že bude teď doma sama. Zpočátku jsem jí takhle doma nechala pět minut, pak jsem postupně dobu prodlužovala na deset minut, dvacet...až na několik hodin. Chce to opravdu trpělivost a trénovat.
Hlavně ale nevím, jak je vaše fenka vytížená. Pokud se nudí a bojí se samoty, chtělo by jí to asi víc i vytížit - nejen fyzicky, ale i psychicky. Já jsem u nás zjistila, že pokud jsem naší psici unavila jen fyzicky (dlouhá procházka, běh), nebylo to ono, začala se nudit a sice nevyla, ale ničila věci. Tak jsem začala víc "unavovat" i psychickou stránku její osobnosti - prostě musí víc přemýšlet, pracovat: trénujeme častěji povely než jsme dělali dosud, baví jí aport a vyhledávání - tak pořád něco aportuje a vyhledává. Prostě jakmile je volná chvilka, hned jí zapřáhnu (venku i doma) - a je pak naprosto spokojená a unavená duševně i fyzicky a je mooooc hodná, dokonce jakmile dorazím z práce domů, nikde není nic zničené a ona vylézá ze svého pelíšku rozespalá. A sousedi chválí, že ani neví, že tu bydlí
Odpovědět