Re: Porodnice Mladá Boleslav/Turnov
Ahoj, snad ti moje rada pomůže k rozhodnutí. Svého prvního syna jsem rodila v Mladé Boleslavi. Přijali 11.12. před půlnoci, protože jsem měla kontrakce střídavě po 3 a 8 minutách. Otevřená jsem byla na 1cm. Dali mě na pokoj a nic se mnou do rána nedělali. Ráno jsem šla na monitor a na prohlídku, pořád stejně otevřená a celý den pak se mnou zase nic nedělali. Už jsem byla hodně moc unavená, kontrakce už byly víceméně pořád po 5 minutách. Večer , když přišla dr. na vizitu, tak mi řekla, že, když do rána neporodím, že mě pustí domů, prý co tam se mnou, když se neotvírám. Podotýkám, že už jsme přenášela. Ve 23 hodin večer mi jiný dr. dal aspoň injekci na to, abych se trochu vyspala, ale kolem půlnoci mi začala prosakovat plodovka, což jsem zjistila jen díky tomu, že jsem si z domova přivezla obyč. vložky a šla to pak ukázat sestře, která to potvrdila. Dali mě na monitor a až pak mě dali na hékárnu, kde mi píchli vodu. Malý se narodil až 13.12. v 6 ráno.
Druhé dítko jsem rodila v Turnově. Musela jsem tam bohužel už ležet 20 před porodem, protože malý se přád v břiše točil. Takový komfort, milé sestry a doktory a takovou péči, jsem snad ještě nezažila. Já Turnov s čistým svědomím vřela doporučuji. Opravdu na ně moc a moc ráda vzpomínám. A ta kuchyně. Jsem tam stihla ještě 2 kg přibrat. Porod mi nakonec vyvolali, sami nabídli epidurál a od prasknutí plodové vody byl malý za 4 hodiny venku. BOhužel tam se mnou tentokrát nemohl být manžel, protože byl nemocný, ale porodní asistentka se odemne hnula snad jen , když se šla vyčůrat. Primář tam byl snad co půl hodinu mě kontrolovat. Na šestinedělí byly doktorky a sestry velice milé a poradili i s kojením. Prostě s MB se to nedá srovnat. Třeba bude mít někdo jiný názor, ale já jsem jasně za Turnov. A jestli jsi z daleka, tak se toho také neboj, já jsem až z Milovic a byla jsem ráda, že jsem zvolila Turnov. Kdyby jsi ještě chtěla něco zodpovědět, tak mi klidně napiš. Jana
Odpovědět